Smanjite STRES za svega nekoliko sekundi: Samo je potrebno da pritisnete ovu tačku na licu
Foto: Pixbay

U ovom slučaju, morate biti u stanju da držite svoje emocije pod kontrolom i ne dopustite sebi da "izgorite". Predlažemo vam nekoliko načina koji će vam pomoći da se brzo umirite i smanjite stres!

U našem brzom tempu života stres je gotovo sastavni deo života moderne osobe. Postoje situacije kada su nervi na granici i spremaju se da puknu. I tada je vrlo korisno znati kako se brzo smiriti i izbeći mnoge zdravstvene probleme. Psiholozi savetuju korišćenje određenih životnih trikova u situacijama kada shvatite da nepotrebne nerviranje neće dovesti do ničega dobrog.

1. Najčešća tehnika je prebacivanje pažnje sa trenutne situacije koja vas uznemirava na vaše disanje. Udahnite duboko, zadržite dah i brojte do deset. Takođe se možete koncentrisati na sam proces disanja, prateći protok vazduha u pluća i nazad.

2. Ukoliko nemate vremena za vežbe disanja, možete isprobati i ovu "ekspresnu" metodu. Pritisnite palac na tačku između nosa i usana tokom 3 sekunde. Fokusiranjem na jednu tačku uspećete da skrenete misli i smanjite osećaj uznemirenosti.

3. Takođe, jedan od efikasnih načina za brzo smirivanje je masažatačke koja se nalazi na sredini brade. Masirajte je 9 puta u krug u jednom smeru i 9 puta u suprotnom smeru. Naizmenično pritiskanje na jastučić svakog prsta pomoći će vam da se brzo smirite. Takođe, možete ponavljati masažu na svaka 2-3 minuta.

4. Za one koji su često pod stresom, najbolji način je takozvano "uzemljenje". Čim osetite da vas preplavljuje napetost, uhvatite rukom nešto metalno (kvaka na vratima, olovka, frižider). Ako ste napolju, dodirnite drvo, stanite na zemlju (najbolje bosim nogama). Ovaj postupak traje ne više od 30 sekundi. U ovom slučaju treba naglo udahnuti i polako izdahnuti. Tokom "uzemljenja" mentalno zamislite da sva negativnost od vas odlazi u zemlju, a vas počinje da ispunjava mir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading