Namažite butine sirćetom i tako prespavajte: Evo i zašto
Foto: Freepik

1. CVEĆE ĆE DUŽE BITI SVEŽE

Pomešajte 2 kašike jabukovog sirćeta, 3 kašike šećera i 1 litru tople vode i stavite cveće u nju. Ovaj trik će vam pomoći da cveće bude duže sveže, čak i do nekoliko dana.

2. ČIŠĆENJE TEPIHA

Pomešajte 1 kašiku deterdženta za suđe, 1 kašiku belog sirćeta i 2 čaše tople vode. Ova mešavina će vam pomoći ukloniti stare suve mrlje, čak i od vina i kafe. Takođe možete koristiti ovu smjsu u perilici posuđa s posebnim deterdžentom.

3. SPREČITE DA SE STAKLA AUTOMOBILA ZALEDE

Koristite jabučkovo sirće zimi kao sredstvo za sprečavanje zamrzavanja prozora. Operite prozore automobila mešavinom sirćeta i vode u razmeri 3: 1.

4. OČISTITE ODVOD

Mešavina sode bikarbone, sirćeta i vode može vam pomoći da očistite i naprljaviji odvod. Stavite pola čaše sode u odvod, zatim dodajte čašu sirćeta i istu količinu kuvane vode. Nakon 20 minuta ulijte vodu iz slavine u odvod. Ovo je vrlo dobar način za sprečavanje blokada odvoda.

5. ODLIČNO PROTIV BUĐI

Čisto sirće može vam pomoći da se rešite buđi. Prskajte tečnost na zahvaćena mesta i trljajte površinu grubim sunđerom. Neka sirće isparava. To je sigurnije i učinkovitije od bilo kakvog hemijskog sredstva.

6. UČINKOVITO PROTIV KLICA

Mešavina sirćeta i vode u razmeri 1: 1 ubitće klice u kuhinji. Pomešajte te sastojke i ulijte tečnost u bočicu za prskanje. Dobićete ekološki prihvatljivu antimikrobnu smesu. Možete jednostavno i brzo oprati , mikrotalasnu i dezinfikovati rezne ploče.

7. OČISTITE TUŠ GLAVU

Možete očistiti tuš s mešavinom vode i sirča u razmeri 1: 1. Stavite tuš glavu u posudu s mešavinom i kuvajte je 5-7 minuta. Neka se tečnost ohladi. Možete očistiti svoje slavine čistim jabukovim sirćetom i sunđerom.

8. REŠITE SE TRAVE

25% jabukovog sirća pomoći će vam da se rešite korova. Raspršite sirće preko površine koju želite očistiti. Ponovite to sve dok ne uklonite sav korov.

9. DRŽITE RERNU ČISTOM

Za čišćenje rerne može se koristiti mešavina vode i sirća. To će sprečiti da masnoća ostane na površini rerne tokom kuvanja. Isto možete učiniti i sa mikrotalasnom.

10. REŠITE SE CELULITA

I za kraj nešto neočekivano: Pomešajte tri dela jabukovog sireta sa 1 delom ulja vitamina E. Tu smesu umasirajte u kožu dva puta dnevno. To će vam pomoći da se rešite celulita.

Komentari (0)

Loading