Bore na vratu i dekolteu su problem mnogih: Predstavljamo vam nekoliko prirodnih rešenja
Foto: Freepik

Bore ne možemo potpuno ukloniti, ali ih može smanjiti pomoću prirodnih lekova koji vraćaju elastičnost koži. Postupak je veoma jednostavan, a sve što vam je potrebno jeste redovna primena.

Izbegavajte masno i prženo meso, industrijski obrađene namirnice i šećer, jer akumulirani toksini značajno narušavaju izgled kože i zdravlje tela u celini.

Pored toga, za hidrataciju preporučuje se upotreba dovoljne količine vode i prirodnih sokova. Nudimo vam tri veoma posebna recepta za uklanjanje bora na grudima i vratu:

1. Maska od jaja, krastavca i kokosovog ulja

Nanosite ovu masku jednom sedmično. Ovo je dovoljno da za kratko vreme vidite transformaciju. To je zbog različitih hranljivih sastojaka žumanca i neverovatnih antioksidativnih svojstava krastavca i kokosovog ulja.

Sastojci:

– 1 krastavac (svež ili zamrznut)

– 1 žumance
– 1 kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Uzmite mali krastavac, ogulite, izrežite i stavite u blender. Zatim ga izmešajte zajedno sa jejetom i kašikom kokosovog ulja sve dok ne dobijte pastu. Nanesite smesu na očišćenu kožu lica, vrata, dekoltea i ruku i pustite da deluje pola sata. Isperite s puno hladne vode.

2. Maska od jogurta, pivskog kvasca i pšeničnih pahuljica

Ovo je zaista moćan recept koji može povećati proizvodnju kolagena u koži, hidrirati je i smanjiti bore.

Sastojci:

– 100 g običnog jogurta (bez šećera)
– 1 kašika pivskog kvasca
– 1 kašika pšeničnih ili zobenih pahuljica

Priprema:

Pomešate sve sastojke i nanesite na čistu kožu vrata i dekoltea. Nakon toga dozvolite mešavini da deluje 15-20 minuta. Nakon isteka vremena, isperite hladnom vodom. Ponovite postupak tri puta sedmično.

3. Banana maska

​​Povećava proizvodnju kolagena i elastičnosti kože, pored toga vrši regeneraciju ćelija kože.

Sastojci:

– 1 kašika mlijeka
– 1 kašika ulja
– 1 zrela banana

Priprema:

Mešajte sastojke i nanesite na čistu kožu vratu i dekoltea, pustite da deluje 20 minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom. Sledite proceduru tri puta sedmično.

Pre početka primene malu količinu stavite na kožu i proverite da li imate alergijske reakcije. Ako to nije slučaj, možete bezbedno koristiti masku.

Svakog jutra nakon tuširanja naneti malu količinu kokosovog ulja na vlažnu kožu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading