UPOZORENJE STRUČNJAKA! Ove stvari nikada ne kupujte preko interneta
Foto: Youtube/Printscreen

Kozmetika

Brojni internet prodavnice nude falsifikovanu brendiranu šminku i parfeme pa kozmetiku ne kupujte onlajn osim ako nije reč o provjerenoj prodavnici. Osim toga, najbolje je da kozmetičke proizvode kupujete u drogerijama jer ih tako možete testirati i uveriti se da vam odgovaraju.

Dečja obuća

Budući da dečja stopala rastu tako brzo, bolje je otići u prodavnicu nego putem interneta kupiti cipele ili patike koje možda neće odgovarati. Deca su posebno izbirljiva što se tiče obuće, pa ćete uštedeti vreme, trud i novac odlaskom u prodavnicu gde će dete moći da isproba obuću.

Automobil

Automobil nije mali trošak, a pre nego što ga kupite trebalo bi ga i isprobati. Bez obzira na to da li kupujete novi ili polovni auto, pravilo je da se ode na probnu vožnju kako biste se uverili da zaista želite da kupite taj automobil.

Muzički instrumenti

I ovo je ozbiljna investicija pa ne bi trebalo da rizikujete s onlajn kupovinom. Osim toga, svaki instrument je različit, a početnicima se savetuje da odu u specijalizovane prodavnice i pitaju zaposlene za pomoć i savet pri izboru instrumenta.

Nameštaj

Iako brojne prodavnice koje prodaju namještaj nude popust ili besplatnu dostavu ako kupujete putem interneta, možda ćete ipak želeti da najpre posetite njihov salon. Tako možete isprobati i testirati nameštaj pa ćete biti sigurni da li je to zaista ono što želite da kupite.

Dušeci

Dušeci su takođe prilično skupi, a budući da je reč o dugoročnoj investiciji, trebalo bi najpre otići u prodavnicu i isprobati dušek koji vas zanima. Najbolje je isprobati nekoliko njih dok ne pronađete onaj koji vam odgovara i po ceni i po udobnosti.

Kupaći kostim

Kupaći kostim je jedna od stvari koju nikada ne bi trebalo kupovati putem interneta jer vama možda neće odgovarati onako kako to izgleda na modelu sa slike. Sve zavisi od marke, materijala i stila, a kada ga jednom kupite putem interneta, prodavci uglavnom ne nude povraćaj novca i zamenu.

Lekovi

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), više od 50 posto kupljenih lekova putem interneta je falsifikat i često sadrže nebezbedne sastojke, poput borne kiseline. Sigurnija je opcija lekove kupiti u apoteci gde možete uživo popričati s farmaceutom ako imate neke nedoumice, piše Best life.

Korišćena elektronika

Kupovina korišćene elektronike putem interneta uvek je rizična, a uglavnom se ne isplati. Većina prodavaca navodi da su uređaji ispravni ili skoro nekorišćeni, ali u stvarnosti to najčešće nije tako.

Naočare

Naočare ćete obično nositi svaki dan i zbog toga želite da budete sigurni da vam zaista odgovaraju i da vam se sviđaju. Ali, ako ih kupite onlajn, ne možete ih isprobati pa lako možete završiti sa naočarama koje vam ne stoje i ne dopadaju vam se.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading