ČITAVOG ŽIVOTA LJUŠTITE BANANE POGREŠNO? Ako to ne radimo pravilno pojedemo i deo koji ne treba
Foto: Shutterstock

Koliko puta ste pokušali da oljuštite bananu počevši od strane gde se nalazi "drška", samo da biste shvatili da vam ide teško i da ste prejako pritisnuli unutrašnjost? Ponekad je gotovo nemoguće oljuštiti je!

Ako vam se to dešavalo, razlog je taj što ste napravili grešku!

Naime, drška banane je najtvrđi deo ovog voća, a za to postoji i razlog – upravo to je deo gde je voćka spojena za stablo.

Pokušaj da otvorite bananu sa te čvrste strane, samo će vas naumučiti, tako da je mnogo efikasnije da je otvorite sa druge strane, od vrha. Inače, banane rastu uvis, tako da mnogi zapravo i mešaju koji deo voćke je gornji.

Najlakši način da oljuštite bananu je da "dršku" držite rukom, a prstima druge ruke napravite mali procep na drugoj kraju banane, tj. na vrhu i lagano povučete na dole. Drugim rečima, suprotno od onoga kako je većina nas radila celog života! Kada otvorite bananu na vrhu, onako kao bi trebalo, verovatno ćete videti i mali tamni deo voćke, za koji mnogi ne znaju šta je. Reč je o ostatku iz perioda kada je banana bila cvet, a dobra vest je da ćete ovaj delić otkloniti zajedno sa korom ukoliko "pravilno" oljuštite voćku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading