žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Svi tražimo načine da nam veš mašina bolje radi i troši manje i deterdženta i struje. Stručnjak i savetnik za zaštitu potrošača rekao je da će se veš jednako dobro oprati i sa samo polovinom, ili čak trećinom „preporučene“ količine deterdženta.

„Sproveli smo istraživanje i zaključili da će se veš dobro oprati i uz korišćenje samo delića preporučene količine. Manje od pola vam je dovoljno da veš bude čist i mirišljav“, rekao je Ešli Ajerdejl na australijskoj televiziji.

„U zavisnosti od toga koji deterdžent koristite, nekada će vam biti dovoljna i samo trećina ili četvrtina doze koju proizvođač savetuje na pakovanju. Pričamo o stotinama dolara uštede godišnje“, rekao je on.

Kada je u pitanju odabir deterdženta, on je rekao da deterdžent u prahu treba koristiti na veoma zaprljanom vešu, ali i flekama koje su sveže. Prašak je dobar izbor i za beli veš i posteljinu.

Tečni deterdženti dobro će skinuti fleke od znoja i uobičajene čestice prljavštine, ali neće tako dobro raditi na uflekanom vešu.

„Prašak je uvek jači od tečnog deterdženta, ali imajte na umu da je tečni deterdžent zapravo prašak rastvoren u vodi. Ako ga plaćate skuplje, znajte da plaćate dodatu vodu“, rekao je on.

Ajerdejl je savetovao i svima kojima ostaju fleke od praška da najpre prašak razmute u malo vode, pa onda stave u pregradu. Rezultati će biti sjajni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading