STARINSKI RECEPT ZA OMILJENU SRPSKU POSLASTICU Najukusnija bajadera koju ćete ikad probati
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

500 g šećera

200 ml vode
200 g mlevenog keksa
150 g mlevenih oraha
125 g margarina
3 štangle čokolade

Za glazuru:

3 štangle čokolade
malo margarina ili ulja

Priprema:

Šećer i vodu staviti da malo provri, skloniti sa vatre i ostaviti 5 min da se prohladi. Keks i orahe pomešati, preliti onim ušpinovanim šećerom i dok je tako vruće dodati margarin i sve dobro sjediniti.

Smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje takav kakav je. U drugi deo smese dodati otopljenu čokoladu.

Napraviti jednake pravougaonike od oba dela i staviti svetliji deo preko tamnog dok je smesa još topla. Dobro pritisnuti i ostaviti da se ohladi, pa preliti glazurom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading