Probajte nešto drgačije: Pohovani karfiol (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 750g svežeg karfiola
  • 3 jaja
  • 100ml mleka
  • kašika vegete
  • brašno po potrebi 
  • ulje po potrebi
  • biber po ukusu

Priprema:

Šerpu napunite vodom i sačekajte da proključa. Karfiol operite i razdvojte ga na cvetove, mada ga možete i ostaviti krupnijeg da se pri pohovanju ne bi previše isušio.

U provrelu vodu ubacite karfiol, smanjite temperaturu ringle i ostavite da se kuva do 5 minuta, nikako duže. Potrebno je da samo blago omekša, ali da praktično ostane čvrst i celovit. Potom ga ocedite.

U međuvremenu jaja blago razmutite viljuškom i dodajte im vegetu i mleko, pa još malo razmutite i sjedinite. Ulje zagrejte na ringli, ne treba da bude suviše vrelo, ali ni suviše blago. Karfiol uvaljajte u brašno, potom umočite u smesu sa jajima i opet uvaljajte u brašno. Pri prženju ga sve vreme okrećite, tako da se sve strane ispeku do zlatno-braonkaste boje.

Ispržen karfion stavite na papirne ubruse kako bi upio suvišnu masnoću. Začinite ga i servirajte po želji.

Komentari (0)

Loading