Više nećete ni pomisliti na kupovne: Recept za najukusnije domaće tortilje
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice praška za pecivo
  • četiri kašike ulja
  • 2 dl tople vode

Priprema: 

U posudu za mešanje sipati brašno, so i prašak za pecivo. Dodati ulje i toplu vodu. Mutiti mikserom sa nastavcima za testo tako da se dobije malo tvrđe elastično testo koje se ne lepi za zidove posude. Po potrebi dodati još malo brašna.

Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prekriveno prijanjajućom folijom. Testo premesiti i formirati 15 jufki približno iste veličine. Svaku istanjiti oklagijom na pobrašnjenoj površini tako da se dobije krug od približno 15-18 cm.

Svaku jufku prekriti folijom da se ne bi sušile dok oklagijom pravite tortilje. Tortilje peći na suvom tiganju (idealno na gril tiganju) na umerenoj vatri, prvo sa jedne strane, pa onda sa druge. Ideja je da se suše više nego da se peku.

Tortilje su gotove kada počnu da dobijaju boju. Ređati jednu na drugu da ne bi postale krte. Kada se ohlade, mogu se čuvati u najlon kesi u frižideru nekoliko dana, a u zamrzivaču i duže.

Komentari (0)

Loading