UKUSNA VEČERA Napravite lisnatu pitu sa peršunom
Foto: Bakina kuhinja

Za večeru vam predlažemo da ih nafilujete sirom, jajima i peršunom - biće lepše nego iz pekare, a o ukusu će se danima pričati.

Ukoliko volite slatku varijantu lisnatog peciva isprobajte pletenicu sa višnjama.

Sastojci:

500 g lisnatog testa
4 jajeta + 1 žumance za premazivanje
250 g sira
šaka svežeg peršuna
ulje za podmazivanje pleha

Priprema:

Pripremite fil tako što ćete u činiji pomešati umućena jaja sa rendanim sirom i  seckanim peršunom.

Isecite lisnato testo na četiri komada iste veličine.

Prvi komad stavljamo u podmazan pleh sa malo ulja.

Stavite ravnomerno preko cele kore trećinu nadeva.

Potom druga kora, pa nadev, pa treća kora, nadev i na kraju prekrijte preostalim komadom lisnatog testa.

Premazati umućenim žumancetom. 

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C 40 minuta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading