Uživaćete u svakom zalogaju: Recept za kiflice koje se tope u ustima
Foto: youtube.com/printscreen

Sastojci:

  • 1.1 kg brašna
  • 500 ml mleka
  • 300 ml ulja
  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 50 g svežeg kvasca
  • I još treba:
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • susam za posipanje
  • 1 margarin

Priprema:

U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera i ostavite da nadođe. U vanglicu sjediniti ulje, jaja, šećer i so, a onda dodajte i mleko sa nadošlim kvascem. Dodajte brašno i zamesite testo, pa ostavite 30 minuta na toplom mestu da nadođe.

Nadošlo testo podelite na tri dela. Svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Nožem isecite na 12 delova ili 16 ako želite manje kiflice. Margarin (50 grama) istopite i pomoću četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh na koji ste pre toga izrendali margarin (oko 75 gr) i ostavite još 30 minuta na toplom mestu.

Komentari (0)

Loading