Ovaj način pripreme još niste probali: Recept za najukusniju pohovanu piletinu
Foto: Shutterstock

POTREBNO:

  • 1 kesica čipsa (obični, ili sa ukusom)
  • 1 i po šolja brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
  • prstohvat kajenskog bibera
  • 2 jaja, lagano umućena
  • 900 g pilećeg mesa (batak, karabatak)

PRIPREMA:

Zagrejati rernu do 250 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje. U procesoru za hranu usitniti čips, na srednje krupne komade. Dobijene mrvice prebaciti u veću pritku posudu. S druge strane u dubljoj posudi pomešati brašno, so, biber i kajenski biber. U trećoj posudi umutiti jaja.

Uzimati jedan po jedan komad piletine i prvo ga uvaljati u mešavinu sa brašnom, zatim u jaja, pa na kraju u mrvice čipsa. Prebaciti na pleh za pečenje i staviti u rernu. Peći oko 25 minuta i obavezno ohladiti najmanje 10 minuta pre serviranja.

Komentari (0)

Loading