SPREMITE POHOVANE ŠAMPINJONE Hrskavi zalogaj, koji se topi u ustima
Foto: Shutterstock

Šampinjoni sadrže velike količine proteina, vitamina, minerala i esencijalnih aminokiselina, zbog čega blagotvorno deluju na ceo organizam.

Pored što su dobri za naše zdravlje, veoma su ukusni i mogu da se spremaju na razne načine. 

Sigurni smo da će ova pohovana varijanta i te kako da vam se dopadne.

SASTOJCI:

400 g šampinjona
pola šolje brašna
dva jajeta
šolja prezli
četvrt šolje parmezana
malo svežeg peršuna
sok od pola limuna
suncokretovo ulje
so, biber

PRIPREMA:

Pečurke oprati i prosušiti. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli, parmezana, soli i bibera.

Pržiti u vrelom ulju dok šampinjoni ne dobiju lepu boju.

Vaditi na ubrus da se ocedi višak ulja, preliti sa malo soka od limuna, posuti peršunom, pa odmah poslužiti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading