Ručak gotov očas posla: Recept za brzu musaku
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 krompira
  • so, biber
  • 450 g mlevenog mesa
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • pola kašičice slatke paprike
  • pola glavice luka
  • 3 jajeta
  • pola kašičice origana
  • 100 ml pavlake
  • 100 g sira

Priprema:

Krompir isecite na kolutove i poređajte jedan deo na dno nauljenog kalupa. Posolite i pobiberite. Preko rasporedite mleveno meso i takođe stavite so i biber, ali i beli luk i mlevenu papriku.

Crni luk isecite na sitno i stavite preko mesa, zatim sve prekrijte preostalim krompirima, koje takođe posolite.

Prelijte sve maslinovim uljem, pokrijte folijom i pecite na 180 stepeni dok se krompir ne ispeče oko pola sata. Za to vreme u činiji pomešajte jaja, so, biber, origano, pavlaku i rendan sir.

Sve dobro umešajte pa prelijte musaku. Vratite u rernu bez folije da se zapeče nekih 15 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading