NIKAD LAKŠI I UKUSNIJI DESERT Bečka Lind torta, kombinacija keksa i savršenog čokoladnog krema, užitak za sva čula
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

Za koru: 

400 g keksa sa kakaom,

30 ml espreso kafe,

100 g maslaca

Za krem: 

400 g tamne čokolade,

450 ml slatke pavlake,

2 kašike kakaa,

50 – 100 g šećera,

10 g želatina,

100 ml vode

Za glazuru: 

100 g crne čokolade,

50 ml slatke pavlake,

50 g šećera

Priprema:

Izmrvite keks i pomešajte ga sa espresom i istopljenim maslacem.

Mešajte dok se ne dobijete smesu koja može da se oblikuje, ako maslaca nema dovoljno može da se doda malo vode.

Smesu stavite u kalup za tortu i izravnajte je.

Želatin stavite na paru na oko 10 minuta da se zgusne, i posle ga dodajte u rastopljenu čokoladu.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u gust krem i dodajte joj čokoladnu smesu i pažljivo mešajte.

Dobijenu smesu izlijte preko osnove od keksa i poravnajte je.

Pripremite i glazuru, tako što rastopite čokoladu sa slatkom pavlakom i šećerom i ostavite da se ohladi.

Posle sipajte glazuru u kalup, a možete i  da dekorišete tortu i nečim dodatnim po želji, svako ima svoj ukus i način.

Torta se stavlja u frižider na jednu noć da se stegne.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading