OVAKVU KREMPITU JOŠ NISTE PROBALI Slojevita poslastica koja će odmah nestati sa trpeze
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 

Za krem: 

500 ml mleka 

2 jajeta 
150 g šećera 
20 g vanilin šećera 
60 g kukuruznog skroba 
160 g putera

Za kore:

3-4 jajeta 
100 ml mleka 
100 ml vode 
120 g brašna 
80 g putera 
1 kašičica soli
1 kašičica šećera

Još: 

listići badema 

šećer u prahu 

Priprema krema:

Umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i skrobom.Sve to dobro izmešajte da se sjedini, pa dodajte mleko.

Mešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi dok se smesa ne zgusne.

U posudu sipajte vodu i stavite led, pa unutra stavite šerpu sa kremom. Ostavite da se ohladi, često mešajući. 

Puter dodajte u krem i mikserom sjedinite.

Kore:

Pomešajte puter, mleko, vodu, so i šećer u šerpi dok se ne istope.

Dodajte brašno i kuvajte dok se to ne sjedini.

Treba da dobijete gustu smesu. Izvadite testo i šerpe i postepeno dodajte jaja. Mešajte da se sve ujednači.

Testo razmažite na silikonskoj podlozi dimenzija 30x40 cm u tankom sloju.

Stavite na pleh i pecite na 200°C oko 15-20 minuta. 

Koru isecite na četiri dela, a onda svaki deo na još po dva.

Treba da imate ukupno osam kora.Svaku koru premažite kremom i onda stavite da se poslastica hladi sat vremena.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading