TART SA NEKTARINAMA Mekani kolač za čitavu porodicu
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

Za testo:

decilitar vode
250 g brašna
170 g maslaca
prstohvat soli

Za fil:

pet nektarina
dve kašike šećera
dve kašičice džema od kajsija
malo soka od limuna

Pomešajte brašno i so, viljuškom izgnječite maslac sa brašnom i postepeno sipajte vodu dok ne dobijete smesu nalik prezlama.

Zamotajte je u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da biste kasnije lakše razvaljali testo.

Ostavite pola sata da stoji u frižideru.Nektarine isecite na tanke kriške, a kad testo razvučete, prekrijte njime pleh za tart, izbockajte ga viljuškom na nekoliko mesta i premažite džemom.Odozgo poređajte nektarine, pospite šećerom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading