BUDITE PRAVI INOVATOR U KUHINJI Hleb od bundeve sa punjenjem od javorovog sirupa i krem sira
Foto: Bakina kuhinja

Poznato je da je bundeva jako zdrava za naš organizam i da je možemo koristiti na 101 način, pa zašto da ne i u hlebu?

Ovaj hleb je vrlo hranljiv, a njegovi sastojci ga čine mnogo zdravijim od običnog hleba. 

Sastojci:

posni krem sir 225 g 
1 kašičica limunovog soka
1 kašičica ekstrakta vanile
4 kašike čistog javorovog sirupa
2 ½ šolje višenamenskog brašna 310 g
1 šolja smeđeg šećera 220 g 
1 kašičica cimeta
⅛ kašičice aleve paprike
¼ kašičice muskatnog oraščića
¼ kašičice mlevenog đumbira
⅛ kašičice mlevenih karanfilića
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
½ kašičice soli
pire od bundeve(450 g)
¾ šolje biljnog ulja 180 g 
¼ šolje vode 60 ml
2 kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 180˚C.Napravite fil od javorovog krem sira:

U srednjoj posudi pomešajte krem sir, limunov sok, vanilu i javorov sirup. Mešajte dok ne postane glatko i kremasto. Ostavite na stranu. Napravite hleb od bundeve: Prosejte brašno u veliku činiju i dodajte smeđi šećer, cimet, aleve paprike, muskatni oraščić, đumbir, karanfilić, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Umutiti da se sjedini. U srednjoj posudi pomešajte pire od bundeve, biljno ulje, vodu i vaniliju. Dobro umutiti. Postepeno dodajte mokre sastojke suvim sastojcima, preklapajući gumenom lopaticom dok se ne sjedine. Nemojte previše mešati testo. Podmažite pleh da se ne lepi.  Dodajte 3 šolje (675 g) testa od bundeve u tiganj i ravnomerno ga rasporedite. Zatim preko testa nanesite fil od krem sira, praveći prsten. Prelijte preostalim testom i namažite da prekrijete fil. Pecite 45 minuta, dok čačkalica ubačena u tortu ne izađe čista. Izvadite testo iz rerne i ostavite da se ohladi 15 minuta pre okretanja da biste je izvadili iz kalupa. Narežite i poslužite.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading