kapri torta
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kada se dobro ohladi može da zameni i sladoled, a sigurno ćete je praviti tokom celog leta.

Umesto jagoda možete da koristite bilo koje drugo voće po vašem ukusu. 

Sastojci:

500 g keksa
400 g jagoda
400 ml jogurta
75 g šećera
2 kesice šlaga
200 ml mleka
2 kašike šećera

Priprema:

U dublju posudu izlomite keks.Jagode naseckajte na sitno i dodajte ih keksu. Sipajte u sve to jogurt i šećer.Sve zajedno izmešajte.Izručite u četvrtasti kalup i stavite u frižider.Umutite dve kesice šlaga sa hladnim mlekom i dve kašike šećera u prahu.Izvadite tortu iz frižidera i premažite je šlagom.Tortu bi bilo najbolje da ostavite preko noći u frižideru da se dobro stegne, jer će na taj način svi sastojci lepo da se povežu.Kada se potpuno ohladi secite je na kocke i služite.Možete po želji da je ukrasite sa svežim jagodama. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading