Uspeva i početnicima: Torta sa piškotama i jagodama
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  300 ml mleka 
  •  20 g kakaoa
  •  300 g piškota 

Za fil: 

  •  2 jajeta 
  •  235 g šećera 
  •  500 ml mleka 
  •  125 g brašna 
  •  100 g bele čokolade 
  •  200 g putera, sobne temperature 
  •  250 g jagoda 
  •  5 g želatina 

Za dekoraciju:

  •  250 ml slatke pavlake 
  •  3 jagode 
  •  20 g mlevenog keksa 
  •  nana

Priprema: 

Pomešajte kakao i mleko, a zatim umočite piškote i poređajte ih po dnu i ivicama kalupa. Umutite jaja sa 175 grama šećera, dodajte mleko i promešajte. Stavite sve da se kuva, a zatim sipajte brašno i mešajte sve dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa u vruć fil umešajte belu čokoladu i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, a zatim pokrijte i stavite u frižider na pola sata. Puter sobne temperature dodajte i umutite, a zatim preko piškota sipajte pola fila. Rastvorite želatin u vodi, a kada bude nabubrio, istopite ga na pari. Izblendirajte jagode sa 60 grama šećera i dodajte želatin, a zatim ih sipajte preko fila i stavite u frižider da odstoji 15-ak minuta. Sipajte drugu polovinu fila preko i lepo rasporedite, a zatim preko fila ponovo poređajte piškote koje ste prethodno umočili u kakao mleko. Ostavite u frižider na sat vremena, a zatim umutite slatku pavlaku i premažite celu tortu. Nakon toga je ukrasite jagodama i mlevenim keksom, kao i nanom.

Komentari (0)

Loading