Ubrzajte pripremu omiljenog jela: Recept za lazanje sa slanim rozen korama
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje slanih rozen kora
  • 1 glavica crnog luka
  • 150 g šargarepe
  • 100 g slanine
  • 400 g mlevenog mesa
  • 400 g (konzerva) oljuštenog pelat paradajz
  • 1dcl belog vina
  • origano, so, biber

Za besamel sos:

  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 1 l mleka
  • 200 g kačkavalja

Priprema:

Iseckan luk propržite, dodajte iseckanu slaninu, rendanu šargarepu, meso... Kada je sve proprzeno dodajte vino, oljušten pelat paradajz, pa začinite biberom, solju i origanom.

U šerpi zagrejete i otopite maslac, dodate brašno i propržite. U to sipajte mleko i skuvajte bešamel sos. U gotov bešamel ubacite polovinu kačkavalja i zacinite po ukusu.

Nakon toga, nauljeni pleh naizmenično ređajte kore, fil od mesa i bešamel. Na kraju završite sa filom od mesa i besamelom.

Pecite 15 minuta na 220 stepeni.

Kada su gotove, izvadite lazanje i pospite preostalim kačkavaljem pa vratite u rernu na još 30 minuta. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading