ČOKOLADNA FANTAZIJA SA KIKIRIKIJEM Torta koja se ne peče, lako se pravi,a brzo će nestati trpeze
Foto: Youtube/Printscreen

Kako su temperature u porastu, svako od nas nastoji da što manje vremena provodi pored šporeta.

Zbog toga je idealna prilika da napravite tortu koja se ne peče. Čak i da nemate iskuistva, čokoladna torta sa kikirikijem će vam uspeti.

Sastojci:

200 g mlevenog kakao keksa
100 g kikirikija
100 g putera
prstohvat soli
1 banana
150 g čokolade
300 g krem sira
100 g šećera u prahuPomešajte kikiriki sa mlevenim keksom i dodajte puter koji ste istopili.
300 ml slatke pavlake 
bela čokolada za dekoraciju

Priprema:

Kada propržite kikiriki, onda ga izblendirajte.Pomešajte kikiriki sa mlevenim keksom i dodajte puter koji ste istopili.

Dobro sjedinite i sipajte u kalup prečnika 18 cm koji ste obložili pek papirom (i po ivicama).Utisnite smesu po dnu i ivicama. 

Nakon toga stavite smesu u frižider.Slatku pavlaku (200 ml) umutite sa šećerom u prahu i mikserom sjedinite sa umućenim krem sirom.

Potrebno je da podelite tri jednaka dela.Prvi deo fila stavite preko podloge, pa dodajte bananu koja je već isečena na kolutove.

Preko toga stavite i drugi deo fila.Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom,a onda to pospite preko fila.

Kada se malo stegne smesa stavite preko preostali deo fila, ali i čokoladnu glazuru.Izrendajte belu čokoladu, pa je pospite poreko torte.

Vaša poslastica je gotova.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading