Sigurno će vam se svideti ova verzija: Musaka sa tikvicama (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Isprobajte ovaj sjajan recept, a umesto mleka koristite pavlaku i bićete oduševljeni rezultatom.

Sastojci:

Za musaku:

  •  500 g mlevenog mesa
  •  4 tikvice
  •  1 glavica crnog luka
  • 1 srednja šargarepa
  • 2 čena belog luka
  •  so, biber

Za preliv:

  •  2 jajeta
  • 100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Propržite crni luk na ulju tako da se zastakli, a zatim dodajte iseckanu šargarepu. Kada luk i šargarepa budu omekšali, dodajte mleveno meso i pržite sve dok mesto ne bude izgubilo ružičastu boju, za šta će vam biti potrebno oko 10-ak minuta. Povrće i meso posolite i pobiberite, a zatim dodajte začine po ukusu. Iseckajte beli luk na sitno i dodajte u tiganj.

Operite tikvice i isecite ih na kolutove, a zatim ih usolite i ostavite da odstoje 10-ak minuta. Nauljite posudu u kojoj ćete peći musaku, a zatim na dno poređajte polovinu tikvica. Preko njih stavite nadev od mesa i poređajte drugu polovinu tikvica. Pecite musaku u rerni, koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, oko 40-ak minuta. Da napravite preliv, pomešajte jaja i pavlaku za kuvanje. Izvadite musaku iz rerne nakon 30 minuta i prelijte je smesom od jaja i pavlake za kuvanje, a zatim je vratite u rernu na još 10-ak minuta.

Komentari (0)

Loading