NAPRAVITE SARMU NA OVAJ NAČIN Ukus je fenomenalan, sigurno će vam se dopasti (VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja

Evo kako da napravite sarmu po svom ukusu:


Potrebno je:

1 glavica kiselog kupusa
250 gr suvih rebara
300 g mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
1 glavica belog luka
lovorov list
biber u zrnu
slatka mlevena i tucana ljuta paprika
po želji kašika masti ili 50 ml ulja

 

Priprema:
 
Luk iseći sitno pa propržiti i dodati mleveno meso. Izdinstati. Dodati malo soli, papriku jednu i drugu. Belu luk očistiti i iseći kruninije po dužini. Kupus iseći na krupne kocke. Pola poređati u dublji lonac ili ekspres lonac kao ja.
 

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Preko kupusa rasporediti prženo mleveno meso, lovorov list, pola belog luka i pola suvih rebara. Prekriti ostatkom kupusa. Dodati rebra, beli luk i lovorov lis kao i biber u zrnu po želji. 
 

Foto: Bakina kuhinja

 

 

 
Još malo ubaciti mlevenu i tucanu ljutu paprik. Po želji dodati malo masti, ja nisam bilo mi  dovoljno masnoće.Sipati vodu do visine kupusa pokriti i krčkati 1,5 sat na tihoj vatri. Uz to ispeći jednu lep proju. 
 

Foto: Bakina kuhinja

 

 

 
Ko voli nek izvoli..Prava gozba ručak za 10 + Prijatno!
 


Komentari (0)

Loading