ZA SVE POSTOJI REŠENJE Evo kako da neutrališete miris od mladog luka posle jela
Foto: Shutterstock

Predstavljamo vam par trikova za neutralisan je mirisa, tako da možete da uživate u grickanju luka i salatama sa ovim zdravim povrćem.

Ovo su osvežavajuće namirnice koje koje svojom aromom dobro deluju na zadah.

Lišće nane 

Sveža nana ima jak miris, ali nije neprijatno ako posle ručka sažvaćete nekoliko listića. Ona ima i druga dobra dejstva - smiruje nervozu želuca i poboljšava varenje.

Zeleni čaj

Prilikom uklanjanja lošeg zadaha iz usta, pomoći će i zeleni čaj. On ispira ulje iz luka koje se zadržava na jeziku ili zubima, a ukoliko niste ljubitelj zelenog čaja, uzmite onaj od mente.

Četkice u ruke

Osim navedenih namirnica, da biste uklonili zadah od luka obavezno operite zube, očistite ih zubnim koncem i isperite usta specijalnom vodicom. Na taj način ćete biti sigurni da je od luka ostalo samo njegovo pozitivno delovanje na zdravlje, dok je jedina njegova negativna nuspojava - neprijatan miris - eliminisana.

Limunada

Svež limun isceđen u vodi bez dodatka šećera odličan je u uklanjanju zadaha od luka. Ako pri ruci imate neprskani limun, poželjno je da u limunadu izrendate malo korice, pa će efekat biti bolji.

Peršun

Zeleni listići peršuna imaju jaku i svežu aromu, a njihova intenzivna zelena boja, koja ukazuje na obilje hlorofila, najbolji je prirodni borac protiv zadaha. Ima i antibakterijska svojstva.

Jabuke

Jabuke su najbolje prijateljice zdravlja usne duplje, jer čiste zube i osvežavaju dah. Stručnjaci tvrde da sve namirnice koje imaju visok sadržaj vlakana dobro deluju protiv neprijatnih mirisa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading