Kulinarski trik: Ako stavite ovaj sastojak u testo, pecivo će dugo ostati sveže
Foto: Printscreen

U radnjama se svežina proverava “pipanjem”, odnosno pritiskanjem peciva, pa tako ćete u svakoj prodavnici videti takozvane “profesionalne pipače”, obično starije ljude koji ovom tehnikom proveravaju na desetine hlebova pre nego što ih kupe.

Ukoliko se nakon pritiskanja, testo brzo vrati u prvobitno stanje – svež je. Ukoliko ostane “spljošten”, bolje da ga zaobiđete.

Ako pripremate hleb kod kuće, verovatno ste primetili da obično brže ostari i postane mrvičast nego onaj iz pekare. U čemu je tajna? Koji to sastojak dodaju pekari, pa su testa dugo sveža i meka poput pamuka?
Caka je u jednom neočekivanom sastojku, a znaju je samo profesionalci!

“Rok trajanja pekarskih proizvoda, hleba, kifli i pogača, možete da produžite tako što ćete dodati kašiku meda u testo. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku kifle, lepinje i hleb dugo ostaju sveže i ne mrve se“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading