Obrok gotov za deset minuta: Napravite picu iz tiganja
Foto: Youtube/Printscreen

Zaljubljenici u hranu masovno su deilili ovaj lak recept čija je tajna u posebnoj tehnici. Dakle, ako i nemate pica peć, ipak postoji način da pripremite italijanski specijalitet baš kao da se pekao u istoj!

A, evo i tog recepta! Od date količine dobićete tri pice prečnika 30 cm, a takođe imajte na umu da ovu picu možete obogatiti i sastojcima po želji.

Potrebni sastojci:

Za testo:

  • 7 grama suvog kvasca
  • pola velika kašike šećera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 500 g oštrog brašna
  • pola velike kašike fine morske soli

Za sos:

  • 500 ml pelata
  • 125 grama mocarele (izrendane)
  • 150 grama prepolovljenih kuglica mocarele
  • malo bosiljka
  • pola kašike maslinovog ulja

Priprema:

Pomešajte kvasac, šećer i maslinovo ulje sa 325 ml tople vode, pa ostavite 2, 3 minuta dok se kvasac ne rastopi u potpunosti. Pomešajte brašno i so u činiji, pa napravite udubljenje u sredini. U to udubljenje sipajte smesu od kvasca, pa mešajte sve dok smesa ne sjedini.

Testo mesite osam do deset minuta na pobrašnjenoj radnoj površini dok ne dobijete glatko, elastično testo. Stavite ga i veliku činiju, prekrijte vlažnom krpom i ostavite da odstoji oko sat vremena dok se ne udvostruči. Podelite ga na tri dela, a potom od svakog formirajte okruglu podlogu za picu.

Tiganj sa dubljim uljem stavite na jaku vatru na šporetu da se zagreje, a potom u ulje spustite podlogu. Propržite ga i sa jedne i sa druge strane, izvadite iz tiganja, prebacite na pleh za pečenje i stavite pelat i ostale sastojke.

Picu u plehu prebacite u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni, i to tako da bude na prvoj rešetki ispod grejača. Pecite još pet minuta otprilike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading