Kuvari su odali tajnu: Evo kako se pravilno kuvaju jaja
Foto: Shutterstock

 Iako mnogima ova namirnica deluje kao veoma laka za kuvanje, zapravo postoje neki mali trikovi kojima se profesionalci služe a koji prave ogromnu razliku.

Pa tako, dovoljno je da samo nekoliko sekundi duže držite jaja u ključaloj vodi da žumance izgubi željenu „mekoću“. Problem ćete rešiti jednom zauvek ako pribegnete metodi kojom se služe kuvari – na vreme uklonite proključalu vodu. Žumance će svaki put biti nežno i polutečno.

Naravno, savet je da koristite domaća jaja. Stavite ih isključivo u hladnu vodu, pa na šporet. Pustite da proključa i  odmah isključite ringlu. Nemojte još uvek sklanjati šerpu sa šporeta. Ostavite je da odstoji tako još 10 minuta.

Posle 10 minuta, prospite vrelu vodu i sipajte hladnu. Držite jaja u njoj još minut, a zatim ih izvadite i uklnite ljusku.Na ovaj način će žumance biti savršene „mekoće“, odnosno niti previše tečno, niti previše tvrdo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading