Sigurno uspevaju: Napravite domaće tulumbe
Foto: Youtube/Printscreen

U nastavku vam donosimo najjednostavniji način pripreme ovog slatkog i sočnog deserta..

Sastojci:

  • 250 gr oštrog brašna
  • 250 gr glatkog brašna
  • 5 jaja
  • 1 l mleka
  • 1 šolja ulja
  • malo soli

Sirup:

  • 1,5 kg šećera
  • 500 ml vode
  • 2 limuna

Priprema:

U posudi skuvajte mleko sa šećerom i malo soli. Kada prokuva, umešajte brašno. Vratite na vatru i mešajte dok testo ne počne da se odvaja od posude.

Jaja posebno umutite i dodajte u ovu masu. Špricom pravite tulumbe dužine 5-6cm.

Bonus savet: Pržite ih u puno masnoće i još vruće stavljajte u ohlađeni sirup.

Ukrasite ih kriškama limuna.

Komentari (0)

Loading