Tajni sastojak: Napravite savršen omlet
Foto: Shutterstock

Andres je rekao da bi mu za vreme vrhunca pandemije supruga nakon čišćenja rekla da ni slučajno ne pravi nered u kuhinji. Ali kuvara ne možete sprečiti da na brzinu napravi mali popodnevnim obrok.

Tako je jednog od onih dana nakon čišćenja odlučio da pripremi jaja u mikrotalasnoj.

– Umutim jednu punu kašiku majoneze s jajima dok ne dobijem teksturu poput finog krema –  rekao je Andres.

Zatim bi na dno staklene posude, bezbedne za mikrotalasnu, sipao par kapi maslinovog ulja i sipao mešavinu jaja i majoneza.

Kaže da ljudi mogu slobodno kopati po svojim frižiderima i zamrzivačima i u jelo dodati male komadiće ostataka hrane – avokado, sir, pa čak i dodatne komadiće tvrdo kuvanih jaja.

– Stavite jaja u mikrotalasnu peć na, u zavisnosti od snage ​​uređaja, otprilike jedan minut i 45 sekundi do dva minuta i 15 sekundi – objašnjava i dodaje da gotovo jelo treba iz posude prebaciti naopačke na tanjir ili jesti direktno iz posude u kojem je pripremljeno.

Ali, pre nego što se bacite na posao, on predlaže da svilenkasto glatki obrok prelijete aromatičnim sirćetom, komadićima avokada, naseckanim paradajzom ili nečim drugim što imate pri ruci.

– Dakle, to je kao omlet okrenut naopako – rekao je.

– Ovo je izvrstan obrok za studente u studentskim domovima – kaže i dodaje da svi koji tvrde da nemaju vremena za pripremu doručka ujutru više nemaju izgovor, jer priprema jaja na ovaj način traje manje od tri minuta.

– Čak i ako nikad u životu niste kuvali, s ovim receptom ne možete pogrešiti – rekao je kuvar s Mišlenovom zvezdicom i dodao da na ovaj način nećete napraviti nered u kuhinji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading