PRIPREMITE BOŽANSTVENU PASTU Ovaj tajni sastojak pretvara ih u magiju Mediterana
Shuterstoock

Potrebno je

pakovanje špageta

5 čenova belog luka
300 mililitara pavlake za kuvanje
4 kašičice izrendane kore limuna
40 mililitara limunovog soka
70 grama rendanog parmezana
3 kašike maslinovog ulja
so, biber, peršun, origano po ukusu

Priprema

Sipajte litar i po vode u šerpu i ostavite da proključa, pa dodajte špagete i so. Kuvajte još deset minuta, pa procedite, ali ostavite najmanje 150 mililitara vode.

U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje, pa na njemu propržite sitno sečen beli luk tek toliko da pusti miris. Zatim nalijte pavlaku za kuvanje, koru limuna i začine i ostavite da se krčka na srednjoj vatri oko pet minuta ili dok ne počne da se zgušnjava. Potom dodajte špagete i onaj ostatak vode i mešajte nekoliko minuta bez prestanka.

Sklonite s ringle i dodajte parmezan, limunov sok i sve dobro promešajte.

 

Komentari (0)

Loading