Topi se u ustima: Pita sa tikvicama sirom i grizom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  5 jaja
  •  600 gr. tikvica
  •  1 manja šargarepa
  •  1 čen belog luka
  •  pola veze peršunovog lišća
  •  3 - 4 kašike kisele pavlake
  •  250 gr. feta sira
  •  60 gr. belog brašna
  •  100 gr. pšeničnog griza
  •  1 kašičica soli (može i više)
  •  malo bibera
  •  1 dcl. ulja
  •  prašak za pecivo
  •  100 gr. kačkavalja (ne mora)

Uključite rernu na 180 stepeni, tepsiju podmažite uljem i pospite sa 2 kašike griza.

Tikvice operite i iseckajte na sitne kockice, šargarepu izrendajte na najsitnije, peršunovo liše takođe usitnite.

Umutite cela jaja, dodajte ulje, iseckano povrće, začine i iseckan beli luk. Potom dodajte sir, rukom ga izmrvite, pa brašno, griz, pavlaku i prašak za pecivo.

Kada ste sve sastojke izmešali izručite u spremnu tepsiju i pecite oko 45 minuta.

Na pečenu pitu izrendajte sir i poslužite toplu.
Prijatno.
 

Tagovi

Komentari (0)

Loading