Miris koji očarava: Napravite punjene paprike sa mesom i rižom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • oko 15 paprika ili možete napraviti par čufti pa potrošiti manje paprika
  • oko 800 gr. mlevenog mesa 
  • 250 gr. crnog luka
  • 5 čenova belog luka 
  • 100 gr. šargarepe (ne mora)
  • 150 gr. pirinča- riže(na ovu količinu mesa je taman)
  • malo peršunovog lišća 
  • 1 jaje - so, biber, suvi začin po ukusu
  • 1 kašika sitne crvene paprike
  • oko 800 ml. kuvanog paradajza (zavisi koliko je jakog ukusa i gustine) 
  • voda (koliko je dovoljno da se prekriju paprike)

Za zapršku: 

  • oko 30 ml. ulja
  • 1 kašika brašna

Paprike izdubite i operite. Izmešajte meso sa iseckanim lukom, belim lukom, izrendanom šargarepom, rižom jajetom i začinima. Napunite paprike tako da u sredini ostane manja rupa jer će tokom kuvanja pirinač nabubriti. Složite u šerpu, prelijte kuvanim paradajzom i vodom.

Kuvajte na laganoj temperaturi oko sat do sat i po vremena. Ako se paprike dižu iz safta stavite tanjir da ih pritisne. Na zagrejanom ulju kratko ispržite brašno i zapržite jelo. Još malo ostavite da kuva. Poslužite uz pire krompir. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading