ORGINALNI RECEPT ZA KOLAČ TRI LEĆE: Savršena kombinacija mleka i karamela! Zaboravićete na dijetu
Potrebno je:
Za koru:
6 jaja
prstohvat soli
160 grama šećera
180 grama brašna
kašičica praška za pecivo
Za preliv:
400 grama zaslađenog kondenzovanog mleka
250 mililitara slatke pavlake
250 mililitara mleka
Za karamel:
150 grama šećera
200 mililitara slatke pavlake
prstohvat soli
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite mikserom u sneg. Dodajte prstohvat soli, a onda i šećer, i mutite dok masa ne bude čvrsta. Potom varjačom umešajte žumanca, dodajte brašno i prašak za pecivo, pa sve lagano promešajte. Sipajte u tepsiju veličine 20 x 30 cm, obloženu papirom za pečenje, a njega podmažite uljem. Pecite 15 do 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 °C. Ukoliko želite klasičnu poslastičarsku varijantu ovog kolača, smesu sipajte u kalupe za mafine.
Sjedinite kondenzovano mleko, slatku pavlaku i mleko. Kolač izvadite iz tepsije, pa u nju sipajte trećinu pripremljenog preliva. Vratite patišpanj u tepsiju, a preko preliv tako da donja strana bude okrenuta prema gore. Skinite papir za pečenje i patišpanj izbockajte viljuškom, a onda prelijte ostatkom preliva. Ostavite desetak minuta da upije, pa premažite karamel prelivom.
Karamel preliv se sprema tako što stavite šećer u šerpici na srednje jaku vatru da se rastopi i dobije smeđu boju. Sklonite šerpicu sa vatre, pa dodajte kašiku putera i prstohvat soli.
Onda dodajte zagrejanu slatku pavlaku, vratite na ringlu i kuvajte još par minuta dok ne dobijete gustinu sirupa na razmućivanje. Kolač držite u frižideru i po želji ga ukrasite kandiranim trešnjama ili višnjama.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)