Pileće meso u bešamel sosu - Ukusno, sočno jelo, za svaku priliku
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

400 g pilećeg filea

5 krompira
po ukusu soli i bibera
malo majorana
1 veća glavica crnog luka
2-3 sveže paprike
2 paradajza
malo iseckanog lista peršuna
malo suvog biljnog začina
oko 600 ml bešamel sosa 
150 g izrendanog kačkavalja

Priprema

Očišćen krompir iseći na kolutove pa ga poređati u podmazanu tepsiju, posoliti ga i pobiberiti. Staviti u rernu zagrejani na 180'C da se peče 20 minuta.

Piletinu propržiti na malo ulja. Kad uvri voda dodati luk isečen na rebarca pa propržiti dva tri minuta, a onda dodati papriku isečenu na kockice i paradajz isečen isto na kockice.

Posoliti, pobiberiti, dodati suvi biljni začin, peršuna i majorana. Propržiti i skloniti sa vatre. Pripremiti bešamel sos. Ja sam meso izvadila, a povrće sipala preko krompira. 

Preko povrća sipala sam Besamel sos i poređala komade piletine.

Preko piletine posula sam rendani sir.
Tepsiju staviti u rernu i peći na 200' 25-30 minuta tj da piletina porumeni, a sir se rastopi.
Izvaditi iz rerne, malo prohladiti i služiti. 

U tepsiji se stvori vrlo lep sos tako da je jelo sočno i sa krupnijim komadima piletine. 

Komentari (0)

Loading