Jednostavno i brzo se pravi: Sladoled torta iz vangle
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 1 litra slatke pavlake
  • 100 - 150 gr. šećera u prahu
  • 100 ml. kondezovanog mleka (moze i bez) 
  • 400 ml. grčkog jogurta ( ili 300 ml. kisele pavlake i 100 ml. običnog jogurta) 
  • 4 kesice želatina
  • 100 ml. vode da se razmuti želatin
  • 500 gr. bilo kojeg crvenog voća (maline, jagode, kupine, borovnice..)
  • 2 kašike šećera

Za preliv:

  • 150 gr. mlečne čokolade ili za kuvanje i 50 gr. maslaca
  • 3-4 kasike mleka
  • 400 gr. plazma keksa ili nekog drugog keksa

Umutite slatku pavlaku, dodajte kondezovano mleko, šećer u prahu, jogurt. Sve dobro izmiksajte pa dodajte polovinu želatina. Želatin pripremite na sledeći način: razmutite ga u hladnoj vodi, ostavite deset minuta da nabubri, na tihoj vatri rastopite i pola stavite u fil od slatke pavlake a pola u fil od voća. Voće izmiksajte sa šećerom, dodajte želatin. U vanglu na dno stavite jedan sloj belog fila, potom izlomljeni keks, isarajte voćnim filom i tako do kraja.Možete da iskoristite i šolju malina da stavite u svaki red po malo. Redova ima tri a filovanje završite sa belim filom. Ostaviti u zamrzivač da se stegne na par sati. Prevrnite na tacnu i prelijte rastopljenom čokoladom. Ukrasite po želji. Prijatno!

Komentari (0)

Loading