MILKA TORTA BEZ PEČENJA – Kremasto savršenstvo, koje se pravi brzo i lako!
Foto:recepti

Sastojci:

Za podlogu:

300 g celog petit keksa
po potrebi sok od pomorandže (za umakanje keksa)

Za fil:

12 jaja
400 g prah šećera
300 g mlevene plazme
400 g margarina
200 g mlečne milka čokolade
200 g bele milka čokolade

Za dekoraciju:

1/2 l slatke pavlake

Priprema

Keks umakati u sok pa poređati na tacnu.

Odvojiti žumanca od belanaca, pa žumanca umutiti sa 200 g prah šećera i skuvati na pari.

Belanca umutiti u čvrst sneg sa preostalih 200 g prah šećera.

U sneg od belanaca dodati mlevenu plazmu i promešati varjačom da se sjedini.

Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa žumancima.

Smesu od margarina i žumanaca sjediniti sa smesom od belanaca i plazme, pa sve dobro umutiti.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati na pari otopljenu mlečnu čokoladu.

U drugi deo dodati na pari otopljenu belu čokoladu.

Preko keksa naneti fil sa mlečnom čokoladom.

Zatim preko fila sa mlečnom čokoladom naneti fil sa belom čokoladom.

Umutiti slatku pavlaku i premazati tortu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading