POMRAČENJE CVETNOG MESECA 5. MAJA DONOSI NAGLE PROMENE Očekuje nas haos, gubitak kontrole, neočekivani potezi
Shuterstoock

Pomračenje punog Meseca u Škorpiji nas očekuje 5. maja 2023. godine. Pomračenja punog meseca uvek donose energiju završetaka, transformativne događaje koji nas pomeraju iz jedne dimenzije svesnosti u drugu. Može doći do naglih promena koje nam dozvoljavaju da otpustimo prošlost i usmerimo svoj život u novom pravcu.

Ovo pomračenje punog Meseca u Škorpiji donosi snažnu energiju broja 5.

Broj 5 - energija igre

Pomračenje punog Meseca u znaku Škorpije pada 5. dana 5. meseca u godini na 14 stepeni Škorpije (1+4). Energija broja 5 je jaka, a on simboliše promenu, imaginaciju i igru. Povezan je sa elementima vazduha, zemlje, vatre, vode i etra, a u astrologiji je peta kuća povezana sa znakom Lava – ljubav, romansa, deca i stvari koje nas zabavljaju.

Možda nam se ovaj period neće učiniti previše zabavnim budući da nosi sa sobom teške energije koje dižu na površinu duboke emocije. Možemo osetiti da nas opseda prošlost iz senke i možda ćemo se osetiti nezaštićeno i ranjivo. Ipak, broj 5 nas upućuje na igru – kao da treba da se poigramo sa ovim energijama. Možda čak i kroz teška iskustva ili guste energije koje nas usporavaju i izazivaju treba da se podsetimo koliku moć imaju igra i kreativnost.

Kako da se prepustimo vođstvu ovog broja kroz izazovni period? Možda treba da otpustimo deo kontrole, otključamo moć imaginacije i pritupimo stvarima radoznalo. Možda ništa nije baš toliko ozbiljno koliko mi kao ljudi to percipiramo.

Takozvani cvetni Mesec, majski lunarni vrhunac, donosi procvat semena koje postoji u vama, veliku transformaciju, vrstu ponovnog rođenja, koje nikad nije lako.

Pun Mesec osvetljava sredinu mesečnog lunarnog ciklusa i donosi nalet energije, napetosti i pojačanje emocija. Pošto uz majski pun Mesec dolazi i pomračenje, ove pojave će biti višestruko snažnije i intenzivnije nego inače.
Pomračenja Meseca su u astrologiji povezana sa naletima rasta, dubokim uvidima, velikim promenama i iznenađujućim otkrićima.

Pošto ova žestoka lunacija dostiže vrhunac u transformativnom znaku Škorpije, na duhovnom planu pomračenje Meseca u maju je suočavanje sa istinama koje leže ispod površine naših života, dozvoljavajući našem pravom ja da izbije u prvi plan i dosegne puni procvat. 

Pun Mesec je vreme pogodno za rituale oslobađanja i druge manifestacije, ali tokom pomračenja, najbolje je odložiti sve magične Mesečeve ceremonije. Pomračenja mogu biti haotična, jer donose iznenadne promene, brz rast i neočekivane prilike, zato umesto da pokušavate da se fokusirate na svoje želje i namere, otvorite svoje srce i um za sve što život pokušava da vam ponudi.

Verujte da je ono što se dešava u toku ovog lunarnog događaja baš ono što je potrebno i da stvara mesta za stvari koje su više usklađene sa vašom suštinom. Baš kao što je potrebno osloboditi se korova u bašti, da biste napravili mesta za cveće, ovo pomračenje nas podstiče da odbacimo svoj emocionalni teret i suočimo se sa unutrašnjim istinama, kako bismo mogli da razvijemo svoj potencijal i procvetamo. Budite prisutni i budni i spremni da prigrlite svoja osećanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading