PAKLENI UTICAJ PLANETA U MAJU Od sada se sve menja - ništa više neće biti isto
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

1. maj: Retrogradni Pluton u Vodoliji

Pluton ulazi u retrogradno stanje jednom godišnje, ali ovaj retrogradan aspekt je izuzetno značajan jer je to prvi retrogradni Pluton koji je napravio u Vodoliji. Pluton je ušao u Vodoliju ranije ove godine, ali će se na kraju vratiti u Jarca 11. juna. Kako Pluton pravi svoj prvi retrogradni put kroz Vodoliju, verovatno ćemo videti Pluton u temama Vodolije pojačan. Na globalnom nivou, mogli bismo da vidimo tehnološke inovacije, kao i na pitanja oko valute, novca i moći. Na ličnom nivou, Plutonova retrogradnost će biti veoma suptilna i nežno će povlačiti probleme koji moraju da izađu iz senke i pređu na svetlost.

1. maj: Retrogradni Merkur u konjukciji sa Suncem

Mogu se otkriti novi uvidi, činjenice i informacije. U ovom trenutku u retrogradnom ciklusu, dobijamo novu jasnoću oko toga šta Merkur, planeta komunikacije, pokušava da nam saopšti.

5. maj: Škorpija, pun Mesec, pomračenje Meseca

Ovo je izuzetan događaj meseca! Pomračenje Meseca u znaku Škorpije sadrži neke moćne energije i može izazvati dublja osećanja i emocije. Otprilike u ovo vreme, možda se osećamo preosetljivo ili se naše emocionalno stanje može osećati pojačanim. Dublje misli mogu nastati iz naše podsvesti, vodeći nas da očistimo, oslobodimo ili radimo sa svime što se pojavilo. Jedna od ključnih reči oko ovog pomračenja je zatvaranje, tako da je moguće da ćete doći do rešenja za nešto što vas muči. Transformativna energija je takođe pojačana u ovo vreme, donoseći promene i omogućavajući nam da lakše pristupimo novim horizontima.

9. maj: Sunce u konjunkciji sa Uranom

Svake godine, Sunce i Uran usklađuju otključavajuće talase inovacija, kreativnosti i slobode. Ovo je naša prilika da razmišljamo van okvira i proširimo svoje vidike. Možemo se otvoriti za nove ideje, iskusiti buđenja ili iznenada poželeti da napravimo promene. Uran ponekad može doneti klimavu energiju u naše živote, ali ovo potresanje nas jednostavno budi u ono što možda više ne funkcioniše. Obratite pažnju na stvari koje su nestabilne ili nesigurne u vašem životu i vidite gde možete da dozvolite više prostora za slobodu, inovacije i promene.

14. maj: Merkur kreće direktno

Merkurove stanice usmeravaju se u Bik nakon što su bile u retrogradnom stanju od 21. aprila. Kako je Merkur počeo retrogradno odmah nakon pomračenja Sunca i mladog Meseca u Ovnu, možda ćemo videti da više tema iz ovog pomračenja izlazi na videlo. Ovaj retrogradni Merkur desio se u Biku, tako da uvidi oko naše samopoštovanja, produktivnosti, napretka ka našim ciljevima i našeg odnosa sa novcem mogu biti istaknuti. Merkuru će trebati neko vreme da se vrati na svoju prethodnu brzinu, pa se krećete polako u narednim nedeljama i obratite pažnju na sve poruke koje se otkriju.

14-21 maj: trigon Jupier Pluton

Jupiterov je u trigonu sa Plutonom je prilika da zakoračite u novu moć. Ovo usklađivanje stvara izvesnu tenziju, zahtevajući od nas da se podignemo kako bismo se suočili sa novim izazovima i proširili ono što smo mislili da možemo da postignemo. Postoji i osećaj da se naš naporan rad isplati ili da vidimo rezultate naših napora. Jupiter je u kvadratu sa Plutonom takođe može doneti težinu i može, u početku, ostaviti da se osećamo zaglavljeni ili nemoćni. Ako ovo rezonuje, iskoristite ovu energiju kao inspiraciju da vidite gde možete da povratite svoju moć i koje korake možete preduzeti da izgradite samopouzdanje.

16. maj: Jupiter ulazi u Bika

Ovo je jedna od najvećih smena u godini! Jupiter završava svoje putovanje u vatrenom Ovnu i kreće u zemljanog, prizemljenog Bika. Jupiter je planeta ekspanzije, tako da će proširiti teme Bika, čineći ih sve prisutnijim u našim životima. Bik je stvorenje navike, a promena može da bude njen najveći ometač. Dok Jupiter obilazi ovde, ohrabreni smo da budemo u udobnosti sopstvenog života. Ali možda ćemo takođe morati da sagledamo naše nesigurnosti i naučimo kako da se bolje prilagodimo promenama. Jupiter će nam pojačati ove lekcije.

19. maj: Mlad Mesec u znaku Bika

Dolazak mladog Meseca pomaže da se prekine intenzitet pomračenja. Mlad Mesec u Biku će takođe doneti malo olakšanja oko pojačanih emocija ili izazovnih događaja izazvanih pomračenjem. Pod ovim mladim Mesecom, vođeni smo da prihvatimo jednostavna zadovoljstva. Možda ćemo imati želju da se malo prepustimo ili da odvojimo malo vremena da se odmorimo i napunimo baterije. Naša pažnja se takođe može okrenuti našoj finansijskoj situaciji. Ovo je dobro vreme da se organizujete, kreirate budžet i radite na tome da se uskladite sa obiljem koje zaslužujete.

19. maj: Mars u konjunkciji sa Plutonom

Ovo je vatrena kombinacija planetarne energije koja može biti prilično nestabilna. Stvari mogu da proključaju, ali čim tenzije rastu, mogu i pasti. Ljudi oko vas se mogu osećati toplije nego inače. Da biste najbolje radili sa ovom energijom, usmerite je u vežbanje ili produktivnost. Pokušajte da ne budete obuzeti tuđim besom. Kako ovo poravnanje pada na isti dan kada i mladMesec, njegova energija se može pojačati i rezultirati osećanjem nemira i razdražljivosti.

21. maj: Počinje sezona Blizanaca

Sunce prelazi iz stabilnog, prizemnog Bika u društveni i brzi znak Blizanaca! Blizanci su vazdušni znak, što znači da će se energija kretati iz naših nižih čakri u naše više čakre, podstičući našu kreativnost i želju da delimo. Sezona Blizanaca je odlično vreme da se fokusiramo na komunikaciju i rad rukama. Takođe je vreme moći kada je u pitanju prepoznavanje oba aspekta našeg bića. Mi smo duša, ali smo i fizičko telo. Ovo je priroda Blizanaca. J

27-29 maj: Kvadrat Sunca i Saturna

Saturn se preselio u Ribe prvi put u skoro 28 godina ranije ove godine. Sada stvara kvadrat sa Suncem, donoseći potencijalno izazovnu energiju. Sa ovim kosmičkim poravnanjem, pozvani smo da zakoračimo na tanjir i pobedimo one izazove za koje smo možda odlagali ili za koje znamo da će nam pomoći da pređemo na sledeći nivo. Takođe možemo jasnije da posmatramo na koje nas teme Saturn u Ribama možda podstiče da pogledamo. Ovde možete saznati više o Saturnu u Ribama i energiji koju može da donese.

29-31. maj: kapija Aldebaran (najsjajnija zvezda sazvežđa Bika)

Kada se Sunce poravna sa Kraljevskom zvezdom, Aldebaranom, moguća je pozitivna energija. Neki astrolozi ovo nazivaju portalom Srebrne kapije. Ovaj portal prenosi energiju koja može izoštriti naše umove, produbiti intuiciju i povećati našu mudrost. Ovo je energija koju možemo kanalisati tako što ćemo se dublje povezati sa sobom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading