RETROGRADNI MERKUR PRAZNI NOVČANIK Od sutra pa sve do kraja maja na udaru besparice naći će se ova 3 znaka
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Retrogradni Merkur u ovom pragmatičnom znaku poziva nas na promene u finansijskoj i imovinskoj oblasti života. Ovo je vreme kada imamo priliku da konsolidujemo svoje resurse, da bolje vidimo kako upravljamo novcem i kakva su naša uverenja o novcu.

"Teško mi je zarađivati za život", "Novaca nikad dosta", "Ne znam kako da rukujem novcem i nije mi važno".

Ovo su samo neka od mogućih uverenja koja mogu doneti stalne izazove u toj oblasti života. Zato je dobro pregledati, sagledati, bolje isplanirati i eliminisati sve ono što vas sputava u stvaranju veće stabilnosti i sigurnosti na egzistencijalnom nivou. Promena počinje od nas.

Ovaj Merkur je poučan i na neki način nas priprema za ulazak Jupitera u znak Bika. Da bi se bolje iskoristile Jupiterove blagodeti, potrebno je ukloniti prepreke i izazove, kako spoljašnje tako i unutrašnje.

Novac nam vrlo često pokazuje koliko cenimo sebe. Koliko verujemo u sebe. Kako i u kojoj meri cenimo sva znanja, iskustva i veštine koje smo sticali godinama.

Ako želimo da imamo fiksnu finansijsku situaciju, dobro je krenuti od sebe, od poštovanja sebe i svog unutrašnjeg kapitala, koji nam niko ne može oduzeti, osim nas samih.

Imamo priliku da ojačamo sebe, budemo jači od svojih strahova i odvažimo se na neke životne, poslovne ili ljubavne promene koje mogu da poboljšaju kvalitet našeg života.

A Merkur sada usporava događaje kako bismo bolje videli, razumeli i postali svesni. Zato nemojte da se nervirate ako sve ne ide po planu i u roku koji ste sebi odredili. Samo se uključite u aktuelne događaje.

Bik je simbol vlasništva, osećaja sigurnosti i stvaranja onoga što nam ta sigurnost može doneti. Ali iluzija je da se sigurnost krije samo u dobroj plati i štednji, sigurnost je nešto što se stvara u nama. Onaj osećaj kada znamo da možemo da nađemo bolji posao, bolji odnos, da znamo i možemo da rešimo probleme koji su pred nama, uprkos preprekama.

Sada raščišćavamo prostor na kome ćemo graditi i stvarati nešto što će za nas imati dugoročnu vrednost. Zato mirno pogledajte sebe i svoj život. Prepoznajte prepreke, obrasce, sve što vas sputava da biste više verovali u sebe i u nameru da u budućnosti imate više sigurnosti, više novca, više stabilnosti.

Neke od tema koje bi mogle postati važne u ovom periodu su hrana, imovina, kupoprodaja nekretnina, vlasništvo.

Ovaj ciklus, tokom kojeg može doći do nekih zastoja, kašnjenja, pa čak i kvarova koji nisu slučajni, završiće se 1. juna kada Merkur konačno izađe iz senke i krene u razvoj i realizaciju planova kojima težite.

Astrolozi tvrde da će ova 3 horoskopska znaka najviše na svojoj koži osetiti Merkutovo kretanje unatraške:

Blizanci

Ovog meseca podvucite crtu i osvrnite se na sve što ste uradili u poslednjih godinu dana. Ne obraćajte pažnju na zlonamerne komentare, Vi najbolje znate koliko ste truda uložili da napredujete u svakom smislu.

Ne dozvolite sebi da uđete u verbalni sukob, jer ništa nećete postići. Tokom maja se primirite na poslu, jer sada nije dobro vreme za bilo kakav rizičan poduhvat, koliko god da vam se prilika čini primamljivom. Bolje je da sačekate jun, kada će Merkur završiti retrogradan hod.

Škorpija

Za Vas će maj biti jedan od onih meseci kada odbrojavate dane i samo čekate da prođe. Moguće je da ćete imati mnogo neplaniranih troškova. Pokušajte da ne pozajmljujete novac, jer zbog toga možete izgubiti dobrog prijatelja.

Ukoliko nemate partnera, moguće je da ćete sresti staru ljubav, ali, ipak ne računajte na dugoročnu vezu. Strpite se, bolje vreme dolazi. Kada je zdravlje u pitanju, ovo je odličan period za Vas, u kojem ćete "pucati" od energije.

Rak

Kada je novac u pitanju, ovo nije dobar period za pozajmljivanje ili uzimanje kredita - sačekajte bolje vreme. Na poslu biste mogli da imate problem u komunikaciji sa saradnicima, ali nemojte dozvoliti da Vas to obeshrabri i nastavite da radite na cilju koji ste zacrtali.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading