Napravite pravi izbor: Koji kućni ljubimac najviše odgovara vašem horoskopskom znaku?
Foto: Shutterstock/Schutterstock

Ovnovi su aktivni i energični, pa bi mogli da uživaju u kućnom ljubimcu koji zahteva puno pažnje i igre, poput psa terijera, jazavičara ili sijamske mačke. 

Bikovi su prizemljeni i vole naviku, pa im je najbolji izbor ljubimac koji se lako prilagođava i ne zahteva previše pažnje, poput zlatne ribice ili hrčka. 

Blizanci su društveni i znatiželjni, pa bi mogli da uživaju u društvenom ljubimcu poput papagaja, zeca ili pomeranca. 

Rakovi su nežni i osećajni, zbog čega im treba ljubimac koji će im pružati osećaj sigurnosti. To mogu da budu persijska mačka ili čivava. 

Lavovi su strastveni i imaju puno energije. Zbog tih osobina mogli bi da se slažu sa nemačkim ovčarom ili škotskim terijerom. 

Device su organizovane i praktične, pa će se najbolje snaći s kućnim ljubimcem koji se lako trenira i drži navike, poput pudla ili britanske kratkodlake mačke. 

Vage su društvene i sklone ravnoteži, pa bi mogle da uživaju sa kućnim ljubimcem koji je miroljubiv i simpatičan, poput kavalirskog španijela kralja Čarlsa ili ruske plave mačke. 

Škorpije su strastvene, zbog čega im treba ljubimac koji je hrabar i izazovan, poput rotvajlera ili egipatske mau mačke. 

Strelčevi su avanturistički nastrojeni i žele da istraže svet, pa bi mogli da uživaju u kućnom ljubimcu koji će ih pratiti u njihovim avanturama, poput labradora ili papagaja. 

Jarčevi su ozbiljni i fokusirani, pa će im najbolje društvo biti ljubimac koji će im pomoći da se opuste i nasmeju. To su bigl i sijamska mačka. 

Vodolije vole mačke, koje su nezavisne, baš kao i oni sami. Mogli bi dobro da se slažu i sa pticama, koje deluju umirujuće. 

Očekivano, najbolji izbor za Ribe su ribe, mirne i umirujuće životinje koje mogu da budu vrlo zabavne za promatranje. Takođe, ne zahtevaju puno pažnje, osim redovnog hranjenja i čišćenja akvarijuma.

Komentari (0)

Loading