LAKŠE BI MI BILO DA JE MOJ SIN MRTAV Prvo oglašavanje Moke Slavnića nakon potresne ispovesti njegovog sina u Zadruzi 6 (VIDEO)
Dejan Briza

Slavni košarkaš Zoran Moka Slavnić ovih dana ponovo proživljava dramu koja je obeležila celu njegovu porodicu kada je njegov sin Zvezdan u samoodbrani ubio Olivera Ivanovića, zbog čega je proveo sedam godina u zatvoru.

Iako se nemili događaj koji je trajno uništio dve porodice desio pre 24 godine, Zvezdanovim ulaskom u Zadrugu 6 kao da je ponovo oživeo.

U ekskluzivnom intervjuu za Alo! Moka Slavnić je otkrio gleda li sina na malim ekranima, da li mu i šta zamera, te kako danas gleda na situaciju koja im je zauvek promenila živote.

Dejan Briza

 

- Gledam ga non-stop. Ponosan sam jer je smogao snage da ispriča svoju priču. Pozitivno sam iznenađen i reakcijom zadrugara, koji su ga razumeli, nisu ga osudili i uvideli su njegovo iskreno kajanje - otpočeo je svoju životnu ispovest za Alo! slavni Moka, pa dodao:

- Zvezdan je pokazao ljudsku stranu, manire i vaspitanje koje nosi iz kuće. Nije moglo da bude drugačiji jer je on moj sin - kaže ponosni otac, iako posramljen zbog nesreće od pre dve decenije.

Zvezdan Slavnić je pre dva dana svojim cimerima u „beloj kući“ pokušao da prepriča događaj u kojem je hicem iz pištolja koji je slučajno opalio usmrtio Olivera Jovanovića, a njegov otac objašnjava kako je do toga došlo, te ko je kriv što je njegov naslednik krenuo krivim putem.

Printscreen

 

- Zvezdan je rastao u zdravoj porodici, s ocem sportistom. Nije mu nedostajalo ni ljubavi ni novca... Ulica i društvo, kao i nesrećne devedesete odvukle su ga na pogrešnu stranu - kaže Slavnić, i objašnjava da na svog sina u tim godinama nije mogao da utiče jer nije imao kontrolu nad njim.

- Ja sam se razveo od Zvezdanove majke kada je on imao 14 godina. Želeo sam da raste uz mene, smatrao sam da ću svojim primerom uticati dobro na njega u tim godinama, ali je majka insistirala da ostane uz nju. Upisao sam ga u Petu beogradsku gimnaziju, gde su od 35 dece, 30 bili vukovci. Znao sam da Zvezdan neće biti naučnik, ali sam mislio da će naći finu devojku, zaljubiti se, da će imati puno obaveza pa neće moći da pravi gluposti - kaže Moka.

Printscreen

 

- Čekao sam ga ispred škole svakog dana, vodio ga kod moje majke na ručak, vreme mu je bilo popunjeno i znao se neki red. Ali kada je bio kod svoje majke, radio je šta je hteo i sve mu je bilo dopušteno - kaže Slavnić, i potvrđuje Zvezdanovu priču da je njegova bivša supruga nakon razvoda upala u tešku depresiju, s kojom se i danas bori.

- Mnogi supružnici se razvedu, pa im deca ne budu kriminalci. Ne mislim da je razvod uticao na mog sina da postane to što je postao, već to što nad njim nisam imao uticaja ni kontrolu. S bivšom suprugom nakon razlaza nikada nisam imao kontakt, niti smo se ikada više sreli, a o Zvezdanu i njegovom ponašanju nisam imao dovoljno informacija - kaže Moka za Alo!.

Iako je slavni košarkaš želeo da njegov naslednik sledi njegov put, svestan je bio da je to nemoguće.

- Znao sam da zbog srčanih smetnji Zvezdan neće biti sportista, nisam očekivao ni da bude intelektualac, ali ni to da završi onako kako je završio. Iako je ubio čoveka, on je moj sin i ja boljeg nemam - kaže drhtavim glasom naš proslavljeni sportista.

Printscreen

 

 

Ja sam objektivan

Kada je Zvezdan usmrtio mladića ispred noćnog kluba 1998. godine, Moka je nazvao nesrećnu majku ubijenog Olivera i saopštio joj crne vesti.

- Rekao sam joj da bi mi lakše bilo da je moj sin mrtav nego da njoj saopštavam da je njen sin stradao od ruke mog Zvezdana. I zaista sam to mislio. Uprkos bolu i patnji, ja sam realan i objektivan. To sam ja, to je Moka Slavnić - rekao je košarkaš za Alo!.

Dejan Briza

 

Nisam se odrekao Zvezdana

Dok bi se mnogi roditelji koji bi se našli u istoj situaciji u kojoj se Moka našao odrekli svog deteta, on to nije učinio. Umesto toga, svake nedelje ga je posećivao u zatvoru.

- Nikada mu ne bih okrenuo leđa i nikada to neću učiniti - kaže Moka.

Hteo sam da mu otvorim kafić

Moka kaže da je svom sinu ponudio partnerstvo u poslu nakon izlaska iz zatvora, svestan da bi mu to omogućilo pristojan život i poštenu zaradu.

- Pitao sam ga da otvorimo kafić zajedno, koji bi, naravno, bio njegov jer bi se on time bavio, ali je odbio. Rekao mi je: „Ne mogu ja s tobom“ - kaže kroz smeh Moka.

Zadruga su Havaji nakon zatvora

Nakon dugogodišnjeg života iza rešetaka, Zvezdanu će boravak u Zadruzi pasti kao odlazak na odmor, smatra njegov otac.

- Ovo mu dođe kao da je na Havajima. Ne mislim da će mu teško pasti zatvoren prostor niti bilo šta drugo. Kada god da izađe i kako god da se plasira, ja sam zadovoljan. Sve je to, baš kao i u sportu, igra - kaže on.

Komentari (1)

Loading
Dr

21.09.2022 12:48

Ubio u samoodbrani, pistolj slucajno opalio… Ja kad krenem od kuce, npr na pijac, ja obavezno ponesem pistolj, sto kazu: da imam. Moko, bio si veliki sportista, ali nazalost, sina nisi vaspitao.