OSUĐENA BIVŠA ZADRUGARKA Olji oštetila državu, mora da vrati ogromne svote novca, upleten i njen pokojni suprug
Kristijana Ćaćić

Nekadašnja preduzetnica i rijaliti učesnica Olja Einfalt Mihovilović, poznatija i kao Olja Vampirica, na Županijskom sudu u Splitu danas je osuđena po tri od pet tačaka optužnice i mora da vrati veliku svotu novca u roku od dve godine, jer će u suprotnom završiti u zatvoru.

Preciznije, dobila je 10 meseci zatvora za prvu tačku optužnice (po kojoj su ona i suprug oko 148.738 evra zadržali za sebe). Šest meseci joj je izrečeno zbog druge tačke optužnice (utaja poreza, oko 4.600 evra na štetu države, dok je na račun treće tačke (utaja poreza od oko 64.000 evra) dobila šest meseci.

OSUĐENA BIVŠA ZADRUGARKA Olji oštetila državu, mora da vrati ogromne svote novca, upleten i njen pokojni suprug

Kristijana Ćaćić

 

Izrečena joj je jedinstvena kazna od jedne godine zatvora koju neće odslužiti ako u roku od 5 godina ne napravi novo kazneno delo. No, dobila je i obavezu da u roku od dve godine vrati spomenute svote.

Još dve tačke optužnice (umanjenje stečajne mase na račun poverioca i za sporni poslovni prostor) su odbačene. Takođe, treba podmiriti i troškove postupka.

- Žaliću se! Nisam zadovoljna jer smo puno radili, a na kraju ispada da ko god je u našem gospodarstvu nešto radio i pokušavao na kraju ispada veliki gubitnik, kao ja i moj suprug. Nismo jedina firma koja je u doba recesije imala ovakve probleme! - kazala je nakon presude Olja Einfalt Mihovilović.

OSUĐENA BIVŠA ZADRUGARKA Olji oštetila državu, mora da vrati ogromne svote novca, upleten i njen pokojni suprug

Kristijana Ćaćić

 

- Želela bih da se promeni situacija u našem društvu... Bili smo iluzionisti, verovali da možemo, ali na kraju smo se zapetljali i napravili greške za koje nismo bili direktno krivi, ali zato ćemo se žaliti - dodala je.

- Upali smo u probleme, bili u panici, pravili veliki broj nehotičnih grešaka, nismo hteli da se obogatimo, nego da spasimo radna mesta - rekla je Olja Einfalt Mihovilović.

Olja je zajedno s pokojnim suprugom Markom Mihovilovićem 2009. godine, kao član firme, kako bi sebi pribavili veliku nepripadnu imovinsku korist, uzimala novac s računa firme iako je znala da su blokirani. Delom su plaćali dobavljače, no nešto su zadržali za sebe i u poslovnim knjigama firme su to evidentirali na kontu pozajmica pa su tako oštetili kompaniju.

NAPRAVIO POTEZ ZBOG KOJEG ĆE ŽESTOKO RATOVATI Dejan više ne brine kako će Aleks reagovati, a evo šta je uradio

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading