PREOKRET Ljiljana Jakšić završila je kao socijalni slučaj, a onda je dobila fenomenalnu priliku
Photomaster

Glumica Ljiljana Jakšić koja godinama oduševljava publiku svojim nastupima u Skadarliji, kaže da je srećna jer je prvi put u svojoj karijeri dobila priliku da igra veliku i značajnu ulogu u domaćoj telenoveli.

- U seriji igram spremačicu Stevku oko koje se svašta dešava. Ona je od onih osoba koje sve znaju, čuju i vide i na sve imaju svoj komentar. Jednostavno, mešaju se u svaku situaciju. Stevka zaista zaviruje svuda - u svaku fioku, u svaki džep, smešta ali i namešta. Dobila sam šansu koja se ne propušta. Lepo je što sam deo ekipe i deo ovakvog velikog projekta - priča Ljiljana Jakšić.

Koliko Stevka ima privatno sličnosti sa Ljiljanom?

- Naravno da ima nekih sličnosti i uvek kada radimo neki lik pronađemo prvo kod sebe te sličnosti. To mi pomaže za lakše kreiranje te uloge. O kojim sličnostima je reč neka, za sada, ostane tajna.

PREOKRET Ljiljana Jakšić završila je kao socijalni slučaj, a onda je dobila fenomenalnu priliku

Printscreen

 

Koliko vam je teško zbog velikih privatnih obaveza, da svakodnevno snimate telenovelu?

- Nije ni malo jednostavno da snimate telenovelu. Mora da se odvoji vreme za snimanje, kao i da se odvoji vreme za učenje teksta. Sve to dovede nekada čoveka do ludila, ali je zabavno i to je glumački posao. U stvari to je naš život i ukoliko glumac ne snima, nema ništa goreg od toga.

Šta kaže ćerka Darija na to što će napokon da gleda mamu na TV-u?

- Ona je oduševljana što radim i što svakodnevno snimam. Sve je zanima šta će se dešavati u seriji, pa se stalno raspituje podrobno o mojim scenama koje snimam. Već je počela da se šali sa mnom kada spremam po kući i čistim stan. Obično mi kaže da ne preterujem u sređivanju, jer to je moja uloga u seriji. Ja stvarno volim da budem pedantna i da mi kuća bude stalno pospremljena, kada imam vremena. Darja, koja uskoro puni devet godina, kada treba da raskloni svoje stvari i spremi sobu obavezno uzvikne: “Mama, ja ne mogu da sredim tako dobro kao ti”. Sva je u priči oko moje nove uloge.

Da li ona već pokazuje interesovanje za glumu?

- Mislim da ne. Snimila je par reklama. Bilo joj je zanimljivo dok je bila tamo, ali nema tendenciju da se bavi glumom. Jednostavno, ne pita me ništa o tome. Ali šta god bude odabrala u budućnosti, ja ću biti uz nju.

Stižete li da i dalje nastupate u Skadarliji?

- Apsolutno. Ja radim u Skadarliji četvrtkom, petkom i subotom. Igram predstavu koju mnogo volim i mogla bih da je svakodnevno radim, kada bi postojala mogućnost. Jednom mesečno igram i monodramu “Moj otac Vuk Karadžić” u Muzeju Vuka i Dositeja. To je emotivna priča o životu porodice Vuka i Mine Karadžić. Mislim da je izuzetno važan projekat i da bi trebalo mnogo više da se igra i to po čitavoj Srbiji, jer je važno da ne zaboravimo ni Vuka Karadžića, ni nešto što je pismenost, ni nešto što ima veze sa našim korenima.

Salveta

Foto: Youtube/Printscreen

 

Inače, nedavno se Ljiljana požalila na lošu finansijsku situaciju.

- Sedam meseci ne radim i naravno da je korona uticala. Neverovatna mi je priča, kao da sam u zoni sumraka iz koje nikako da se probudim. Došla sam večeras u Skadarliju da obiđem restorane. Još uvek su svi jako stegnuti, ali je bliže tu nada da će se ovo sve završiti - pričala je Ljiljana za emisiju "Premijera - Vikend specijal".

Ljiljana je istakla da je dobila pomoć od države, ali da je zbog otkazanih nastupa postala "socijalni slučaj". No, uprkos svemu, nije upućivala apel za pomoć.

- Nisam upućivala apele, bilo je uplaćemo nekih 90 hiljada za prva tri meseca, a onda smo postali socijalni slučajevi, sticajem okolnosti. To ti je kad ti život da limun, a napraviš limunadu. Desilo mi se da je advokatska kancelarija napravila donaciju za igranje moje predstave o Skadarliji - ispričala je glumica i pomenula ćerku Dariju, koja je ove godine postala školarac:

- Ona je sada pošla u školu. Ona je bila uzbuđena, ja sam bila uzbuđena. To je jedan od meni najsvečanijih momenata u životu. Prvi je kada su mi je doneli u porodilištu. Ja sam se jako radovala kada su rekli da kreću u klupe, ide svakodnevno u školu.

NISAM NIKAKVA PEVAČICA Konstrakta progovorila o muzičkoj karijeri, pa otkrila da li će napustiti estradu

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading