OTKRILA PORODIČNU TAJNU STARU SEDAM VEKOVA Neda Arnerić progovorila o tome, evo o čemu je zapravo reč
Alo

Naša proslavljena glumica jednom prilikom otkrila je zanimljivosti o svojoj porodici i poreklu koje su do tada bile malo poznate javnosti.

Pročitajte još: "Najbezobrazniji" video HAJDI Klum: Proteže se u mini BIKINIJU, nestvarno je ZGODNA, u prvom planu njeno MEĐUNOŽJE

OTKRILA PORODIČNU TAJNU STARU SEDAM VEKOVA Neda Arnerić progovorila o tome, evo o čemu je zapravo reč

Alo

 

Smrt lgendarne glumice Nede Arnerić 2020. godine potresla je domaću javnost. Slavna glumica napustila nas je u 67. godini, a iza sebe je ostavila niz uloga, po kojima će je publika zauvek pamtiti.

Kako je njeno prezime retko na našim prostorima, Neda je jednom prilikom gostujući u jednoj emisiji otkrila nepoznate detalje o svojoj porodici i precima.

Naime, Neda je ovom prilikom otkrila da je prezime Arnerić došlo od imena Arnerijus, koje je nosio jedan njihov predak. Međutim, pošto se on prezivao Dobroslavić, konstatovala je da ipak nema italijansko poreklo.

- Arnerić je jedno staro prezime, Korčulansko. Ja rodoslov, moram da se pohvalim, imam negde iz 14. veka, tačno mogu da pamtim i vidim, ne da pamtim baš ne mogu, ali na papiru mogu da vidim ko su mi davni, davni preci. Arneri prezime je došlo od imena Arnerijus, to je bio neki naš čuveni predak koji se prezivao Dobroslavić, znači nismo Talijani - ispričala je Neda.

OTKRILA PORODIČNU TAJNU STARU SEDAM VEKOVA Neda Arnerić progovorila o tome, evo o čemu je zapravo reč

Alo

 

- Svi pitaju da li smo Talijani, nismo, pa u njegovu čast je cela porodica uzela od njegovog imena i napravila prezime Arneri. A početkom 20. veka, kada se počela rasplamsavati priča o Jugoslaviji i slovenstvu, južnoslovenstvu, moj deda koji je bio veliki pobornik jugoslovenske ideje, ne samo on, nego i pola porodice je dodalo -ić na kraju da bi zvučalo što slovenskije, a pola je ostalo Arneri. To je znači jedna porodica - ispričala je glumica tada.

VODITELJKA ODUŠEVILA SVE Objavila fotografiju bez trunke šminke, izazvala lavinu komentara

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading