SVAĐAĆEMO SE, LETEĆE PERJE! Malo je poznato da je sin Danice Maksimović ovaj poznati reditelj, sarađuju zajedno, a sada je glumica otkrila apsolutno sve!
Foto: ATA Images

Široj javnosti nepoznata je činjenica da je proslavljena glumica Danica Maksimović (68) majka evropski uspešnog reditelja Miloša Lolića (42). Nije neobično da deca nastave stopama svojih roditelja, ali zna da bude čudno kada u poslu kojim se bave naslednik uzme primat i na neki način postane nadređeni u ovom slučaju majci. Miloš će režirati predstavu u kojoj je jednu od rola poverio Danici, a ona otkriva da li je spremna za ovaj zadatak i kako ga je doživela.

- Ja sam uvek spremna, ali do ove saradnje je došlo sasvim slučajno. To je on odlučio, ništa ja tu ne odlučujem. Kao što bira za sve svoje predstave po celom svetu, tako bira i za ovu. Izabrao je mene i videćemo kada ukrstimo koplja, kako će to sve izgledati. Nadam se da ćemo uspeti. Praizvedba je komada „Yankee Rose“ i Slobodana Obradovića. Jako je zanimljivo i intrigantno, ima vrcavog, komičnog, tragikomičnog. Beskrajno se radujem segmentu s muzikom. Biće songova i muzička predstava. Jako volim mjuzikle - kaže glumica, i otkriva kako će pripremati pomenutu predstavu.

Danica Maksimović

Foto: ATA Images

 

- Što se mene tiče, biće nezgodno. Možda ćemo se posvađati, ko zna šta će biti? Leteće tu perje. Ja to radim sa svakim rediteljem ne samo zato što je moj Miloš u pitanju nego profesionalno pristupam poslu, nije to ništa intimno. Možda ja budem imala problem sa njim, možda on sa mnom, onda popričamo negde u ćošku da niko ne čuje. Već godinama me pitaju kada će se to desiti i evo. Verovatno je sazreo da sa majkom ukrsti koplja, biće to sukob titana. To u stvari jeste draž ovog posla i ja se tome beskrajno radujem. Imam malu tremu, ali to je prirodno sa bilo kim da radim, a pogotovo što je on u pitanju i odlično se poznajemo - kaže Danica.

Glumica naglašava da je sin nekada znao da je pita za savet i da je ona znala da mu saopšti konstruktivne kritike, ali da se sada situacija promenila.

SVAĐAĆEMO SE, LETEĆE PERJE! Malo je poznato da je sin Danice Maksimović ovaj poznati reditelj, sarađuju zajedno, a sada je glumica otkrila apsolutno sve!

Foto: Marko Metlaš

 

- Sada je obrnuto, sad je on moj kritičar. Inače me je do sada pitao za savet, kakva je bila predstava. Išla sam svuda po Evropi da gledam njegove predstave i to je vrlo uzbudljivo. Ima nekih stvari za koje se iznenadim kada mi kaže „hvala ti, mama“. Sad on meni kaže šta i kako. Srećna sam zbog toga i slušam. U suštini sam luda Vodolija, moja intuitivna crta mi govori da bi trebalo da poslušam mlađe i da sarađujem sa njima. Više se družim s mladima nego s mojoj generacijom, to mi više prija - iskrena je glumica.

Ceo život trenira

Danica važi za jednu od najlepših i najzgodnijih glumica naše scene. Osvrnula se na tu titulu i prokomentarisala kako održava top formu.

- Negujem se, vežbam, radim. Ja sam ceo život asketski živela. Možda je to neobično, da ljudi vide osobu u mojim godinama koja može da napravi most, špagu i štošta na sceni. Imam takve telesne predispozicije još od mlađih dana, a i dan-danas treniram. Ne radim ja to namerno, nego jednostavno ne mogu bez toga -objašnjava glumica.

KRATKA HALJINA I DUGE NOGE Ceca Ražnatović stigla na snimanje novogodišnjeg programa, pevačica zablistala u brutalnoj kombinaciji!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading