Razmišljate li previše? Za one koji ne mogu da pobegnu od svojih misli
Promo

Ljubiteljima popularne psihologije Vulkan izdavaštvo preporučuje knjigu koja pruža uvid u probleme s kojima se susreću ljudi prekomerno razvijenih čula. Ako vam se misli roje, a beskrajne asocijacije unose nemir u vaš život, knjiga Razmišljam previše Kristel Petikolen pomoći će vam da pripitomite svoj um tako da radi u vašu korist.

Na osnovu razgovora koje je vodila sa svojim pacijentima, autorka razlaže sve poteškoće na koje nailaze hipermisleći ljudi, koji ne umeju da se prepuste i uživaju u sadašnjem trenutku.

Kristel Petikolen svoju teoremu zasniva na ideji o dominaciji desne moždane hemisfere i njenog uticaja na doživljaj vlastitih vrednosti i motivaciju. Desna hemisfera odgovorna je za instinkte, senzornu funkciju, emocije i sve ono što se može osetiti, ali ne i videti golim okom. Ona je potpuna suprotnost levoj hemisferi, koja je linearna, metodička i verbalna. Desna hemisfera oseća, a leva to određuje i opisuje. Nažalost, mentalno preosetljivi pacijenti često se suočavaju s pogrešnim dijagnozama, koje mogu izazvati osećaj nesigurnosti i druge mentalne poremećaje. Cilj Kristen Petikolen jeste da nauči svoje čitaoce da prihvate sebe i svoje emocije i spoznaju vlastiti um i njegove potencijale.

Oni čija su čula uvek budna, pa im nijedan detalj ne promiče, naučiće kako da isključe um, pobede osećaj izopštenosti i ponovo se prilagode društvu. Tada će osetiti olakšanje i prodisati punim plućima.

„Ova knjiga nudi alate i početne lekcije za sve preefikasne mozgove.“ – Barnes&Noble

Knjigu Razmišljam previše preporučujemo svima koji su izgubili veru u sebe i tragaju za rešenjem, utehom ili smernicom. Dostupna je na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading