BILA JE VELIKA DILEMA! Rešena misterija Minjinog prezimena, deca su ga uvek pitala kako Subota, a on je govorio samo jedno
Alo

Minja Subota bio je jedan od omiljenih televizijskih lica i javnih ličnosti, kako u Srbiji, tako i u regionu, a uz njegove emisije uživale su generacije. Vest da je preminuo u 82. godini duboko je potresla domaću javnost. Ipak, mnogima je njegovo prezime ostalo prava nedoumica!

Naime, ovaj velikan naše javne scene proslavio se emisijom „Muzički tobogan” koja se, verovali ili ne, emitovala nedeljom!

Dejan Briza

 

Jednom prilikom, Minja Subota objasnio je šta se krije iza njegovog nesvakidašnjeg prezimena:

Deca su me uvek pitala zbog čega se emisija emituje nedeljom, a ja se prezivam Subota, to je bila velika dilema koja se nije razjasnila do danas. Zapravo, moje prezime je pravo srpsko prezime. Čak i ljudi koji se bave tim poreklom, govore da ta prezimena koja se završavaju na slovo – a, ili slično, a ne na – ić, zapravo pripadaju porodicama koje su sačuvale prvobitno srpsko prezime - rekao je Minja svojevremeno za Telegraf.

Podsetimo, čuveni televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u 82. godini života, nakon borbe sa teškom bolešću.

PUTUJ I HVALA TI ZA SVE! Estrada u suzama nakon vesti o smrti Minje Subote, Ana Bekuta ne može da sakrije tugu, uputila voditelju poslednji pozdrav

Komentari (0)

Loading