VEST KOJA JE ODJEKNULA U JAVNOSTI! Evo zašto je odbačena krivična prijava protiv Branislava Lečića za silovanje Danijele Štajnfeld, jedna stvar je presudila!
Foto: Alo!

Kako nam je rečeno iz Tužilaštva, ne postoje osnovi sumnje.

Iz Tužilaštva su nam objasnili zašto je odbačena prijava.

"Ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

U toku predistražnog postupka obavljeni su razgovori sa Danijelom Štajnfeld i prijavljenim Branislavom Lečićem, pribavljena je kopija dokumentarnog filma 'Zaceli me', autorke Danijele Štajnfeld, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma, medicinska dokumentacija o lečenju Danijele Štajnfeld, a takođe su i obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a cenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave.

- Punomoćniku oštećene je dostavljen primerak rešenja o odbačaju, a ukoliko oštećena nije zadovoljna donetom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu - rečeno je za portal B92.net u Tužilaštvu.

Branislav Lečić se prvi put javno oglasio nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv njega.

- Ne bih još uvek ništa da komentarišem, zato što ja zvanično nemam ta saznanja. Da sam verovao medijima i drugima, a ne zakonu, mislio bih da sam monstrum. Ovako ću i sada poštovati zakon i sačekati da me zvanično obaveste, pa ću dati saopštenje - rekao je Branislav Lečić za Blic.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld prvo je svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznela tvrdnje da ju je silovao "moćnih iz filmske industrije".

Tek mesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega - inače poznati glumac Branislav Lečić.

I Lečić i Štajnfeldova su u martu ispitani i saslušani povodom tvrdnji glumice. Lečić je negirao optužbe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Mila M

13.07.2021 11:24

Nismo ni sumnjali da ce njega osloboditi. Ali narod ne. Zavrsio je. Sud naroda je nekad jaci od institucija

ljubica

13.07.2021 13:47

@Mila M - Mora da ga oslobode kada nije kriv.

Ljiljana

14.07.2021 17:11

@ljubica - Tek sada verujem da je Danijela 100 odsto bila u pravu. Žena je rekla istinu.

Marko

03.08.2021 23:58

I pored tolikih dokaza, tonskog snimka, drugih prijava za silovanje, našim sudijama sve to nije dosta. Da su držali sveću pored događaja onda bi možda verovali da žena govori istinu.