REČI OD KOJIH SE SRCE SLAMA Tihomir Stanić iskreno o majci, nakon njene smrti: Mog oca upoznala je preko oglasa, odavno se odrekla svega materijalnog i razdelila sve što je stekla!
Alo/ Nenad Vujanovic

Glumac Tihomir Stanić zahvalio se svojim prijateljima, koji su danas prisustvovali sahrani njegove majke Grane. Ispraćaj je održan u Beogradu, a on se oglasio tužnom porukom preko Fejsbuka.

- Rođena je u putu. Njena majka Pava pošla je u Grakala po drva. Rodila je Granu (jer je granula iznenada), prekinula kamenom pupčanu vrpcu, izvukla nit konca iz suknje, vezala pupak i nju i naramak drva donela kući.

I kako je onda mogla drugačije svoj životni put da pregazi kad joj je uzor bila njena majka Pavuška, kako ju je zvala, i nemerljiva granica bola, snage, hrabrosti, upornosti, radosti, požrtvovanja i nesebične brige za bližnje.

A bližnji su joj bili mnogi. Lako i brzo bi zavolela ljude i oni nju i sticala je prijatelje svuda. Na poslu, u komšiluku, a često se selila, u vozovima kojima je stizala da obiđe rodbinu i decu po belom svetu, u bolnicama jer je silne operacije pregurala. Bila je ponosna na oca Draga koji je znao nemušti jezik i pričao sa zmijama, na brata Savu koji je poginuo kao partizan, na sestru Kosu na koju su zbog crvene haljine pucali fašisti, na sestru Milku koju je volela i poštovala kao majku, na Milenu, Milušu, Miladina, Milinka, Pera. Kad joj se sestra Mijoljka razbolela i umrla od tuberkuloze, a ta je bolest kosila njih Crnogorce iz planina kad su ih kolonizirali u Vojvodinu, spavala je sa njom u krevetu i nije se, kaže, plašila. Ničeg se nije plašila - napisao je glumac.

Tihomir Stanić bio je vezan za svoju majku, koja je na neobičan način upoznala njegovog oca i rodila mu dvoje dece.

- Javila se na oglas sa šifrom "dobar dan tugo" i udala se za čoveka, našeg oca, koji je taj oglas objavio u listu Večernje novosti. On je već imao dva sina, Dragomira i Gordana, a ona je rodila Tihomira, Miomira i Bogdana i bdela nad svima njima i njihovom decom i decom svoje braće, sestara, zaova, jetrva, kumova i nad komšijskom decom -  otkrio je glumac.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading